Bridgestone, ‘s werelds grootste banden- en rubberfabrikant, is de nummer één bandenleverancier voor BMW. Bridgestone verlegt de grenzen van vraag en aanbod met de nieuwste bandentechnologie. Dit wordt aangetoond door de nieuwe X5, 8 serie en 3 serie, die allemaal Bridgestone-banden onder zich hebben als originele uitrusting.

Het bereik afdekken met op maat gemaakte uitrustingen
Het aantal Bridgestone-uitrustingen van BMW is sinds de eerste samenwerking tussen de twee bedrijven in 1995 continu gegroeid. Wereldwijd levert Bridgestone nu originele modellen voor alle bandenmaten van de gehele BMW-reeks. De OE-banden die Bridgestone levert, zijn speciaal ontwikkeld voor elk type auto – een proces dat doorgaans meer dan twee jaar in beslag neemt. Dit heeft ertoe geleid dat Bridgestone de rolweerstand heeft verlaagd, waardoor het brandstofverbruik daalt en de levensduur van de banden verbetert. Tegelijkertijd heeft Bridgestone de veiligheid, het remmen, het rijgedrag en het comfort verder verbeterd. Daarnaast is er de Run-Flat-technologie, waarmee voertuigen op lekke banden kunnen blijven rijden, en de innovatieve ‘ologische’ technologie – speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de unieke eisen van elektrische auto’s zoals de BMW i3, i3s en i8.

Ondersteuning van de volgende generatie luxe
Tijdens de ontwikkeling van de originele uitrustingen voor de BMW X5 werd duidelijk dat de banden een soepele rit zouden moeten leveren. Bridgestone verfijnde de banden om naadloos samen te werken met de elektronisch gestuurde schokdempers, de vijfvoudige achterwielophanging en de instelbare luchtvering op de SUV met vierwielaandrijving.

Na uitgebreide fine-tuning en tests werden acht Bridgestone modellen goedgekeurd door BMW, variërend in grootte van 18″ tot 21″, als originele uitrusting voor de X5 in Europa. De Alenza 001 band is gekozen als zomerband voor zijn uitstekende prestaties, superieure controle en uitzonderlijke respons op nat en droog wegdek. De Blizzak LM001, die bekend staat om zijn uitzonderlijke tractie en prestaties op sneeuw en natte sneeuw, werd goedgekeurd als winterband. Meerdere modellen zijn tevens voorzien van Bridgestone’s Run-Flat-technologie.

Ontworpen voor comfort en sportieve prestaties
Voor de nieuwe 8 serie ontwikkelde Bridgestone banden die het comfort en de sportieve prestaties van het voertuig ondersteunen. Met behulp van een innovatief mengproces werden unieke materialen gecombineerd om een bandensamenstelling te creëren met uitstekende grip op nat en droog wegdek, en een stijfheid die helpt bij het nemen van bochten. Bridgestone is trots dat de Turanza T005 en Potenza S007 zijn goedgekeurd voor gebruik als originele uitrusting op de 8-serie. Een aantal geselecteerde modellen zijn ook voorzien van Run-Flat-technologie.

Innovatieve banden door virtueel ontwerp
Voor de banden van de nieuwste BMW 3 serie gebruikte Bridgestone 3D Virtual Design-software om de bandvorm en -drukverdeling te analyseren en te verfijnen. Met deze methode werd ook de grip op nat en droog wegdek geperfectioneerd. Een andere factor in deze innovatie is een nieuwe samenstelling die de temperatuurregulering en de materiaaldispersie verbetert om de prestaties te verbeteren. Bridgestone heeft ook de rolweerstand zodanig verlaagd dat deze als beste in zijn klasse is beoordeeld.De Turanza T005 werd geselecteerd voor de zomer, Blizzak LM001 voor de winter en LS100A voor all-season, met Run-Flat-technologie inbegrepen voor 11 van de 17 banden.

Klaar voor de toekomst
Mark Tejedor, VP Original Equipment bij Bridgestone EMEA, is bijzonder verheugd dat de twee bedrijven zo nauw samenwerken. “Wat we samen met BMW bereiken, gaat de uitdagingen van de moderne tijd aan en helpt ons om de technologie te optimaliseren, vooral op het gebied van veiligheid en prestaties. We kijken uit naar de voortzetting van de intensieve samenwerking tussen Bridgestone en BMW met een aantal BMW-auto’s die in 2019 nog op de markt zullen komen.”