Aart Bosman is afgelopen weekend met een Lotus Exige voor de tweede maal overall kampioen geworden van de Dutch Supercar Challenge. De Supercar Challenge is het populairste en grootste GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux met races in Nederland, België en Slowakije. Het kampioenschap is onderverdeeld in vijf divisies, waarin auto’s op basis van gewicht/pk verhouding worden ingedeeld en iedere divisie kent zijn eigen kampioen. Bosman is met zijn Lotus Exige niet alleen kampioen geworden van zijn klasse, ook overall wist hij van de ruim 100 deelnemers de meeste punten te behalen.

Voor het weekend stond Bosman nog op 7 punten achterstand van de koploper maar dankzij twee superieure overwinningen dit weekend tijdens de Finaleraces op het circuit van Assen wist de Lotus-coureur de achterstand om te zetten in een voorsprong van 3 punten. Door zijn 2 overwinningen werd Bosman niet alleen gekroond tot kampioen in de Sport Divisie, maar ook tot overall kampioen dankzij zijn puntentotaal dat het hoogste was van alle 109 deelnemers.

Race 15
In de Sport-divisie had Aart Bosman de beste start en hij kon vervolgens verder uitlopen op zijn achtervolgers. Na de pitstops was Aart Bosman nog steeds de koploper in de Sport-divisie, achtervolgd door Caransa in een BMW. Zij konden beiden tot aan de finishvlag hun eerste en tweede plaats behouden. De eerste positie van Lotus-rijder Bosman betekende dat hij in het kampioenschap niet meer in te halen was en dat hij al in de eerste van de twee Finaleraces zich de 2013-kampioen van de Sport-divisie mocht noemen!

Race 16
In de Sport-divisie kon Aart Bosman bij de start weer zijn eerste positie behouden. De Lotus-coureur creëerde in de eerste ronde meteen een gat van een paar seconden op zijn naaste belagers. Vervolgens liep hij met zijn Lotus in de volgende ronden steeds verder uit op zijn achtervolgers.

Ook na de pitstops was het Aart Bosman die de leiding in de race in handen had en behield. De Lotus-coureur zag dat zijn voorsprong door zijn resultaatseconden flink was geslonken maar had toch nog genoeg voorsprong om de leiding te behouden. Van Dijk was met zijn Lotus Exige na de pitstops ook snel onderweg en wist beslag te leggen op de 2e plaats. Aan Aart Bosman ging dit alles voorbij en wederom kon de Lotus-coureur een overwinning op zijn CV bijschrijven. En de beker van overall kampioen mee naar huis nemen! Overigens niet de eerste successen voor Bosman want ook in 2011 was hij overall-kampioen met een Lotus Exige Het jaar daarvoor was hij vice-kampioen in de Sport Divisie.

Willem van der Kooi, directeur van Lotus-importeur Van der Kooi Sportscars: “Graag feliciteer ik Aart met zijn twee kampioenstitels. Voor ons natuurlijk totaal geen verrassing dat de Exige zich in zijn natuurlijke omgeving, het circuit, zich volkomen thuis voelt en de concurrentie te snel af is. Maar je moet het wel doen, dus complimenten voor Aart. Met 9 overwinningen en 12 pole positions in 16 wedstrijden heeft hij aangetoond een waardig en terecht kampioen te zijn.”

Bosman kampioen Supercar Challange 7

Bosman kampioen Supercar Challange 8