BMW 118d

De lichte hybridetechniek van de BMW 520d zal vanaf het voorjaar van 2020 standaard in de modellen BMW 320d, de BMW X3 xDrive20d en de BMW X4 xDrive20d worden ingezet.

De milde hybridetechniek biedt aanzienlijk meer mogelijkheden om gebruik te maken van de recuperatie van remenergie. De energie die bij het accelereren en remmen wordt gerecupereerd, wordt niet alleen gebruikt om elektrische voertuigfuncties van energie te voorzien, maar ook om extra aandrijfkracht op te wekken. Bovendien zorgt de 48-volt-startergenerator voor een uitzonderlijk soepele uitschakeling en een snellere en dus comfortabelere herstart van de verbrandingsmotor bij gebruik van de Auto Start Stop-functie op kruispunten van wegen of in de file. Wanneer de auto afremt, kan de verbrandingsmotor bij een snelheid van minder dan 15 km/u worden losgekoppeld.

Naast uitbreiding van het gamma modellen met volledig elektrische en plug-in hybride aandrijving later dit jaar, zal bij benzinevoertuigen de efficiëntie worden verhoogd en de emissie verlaagd.

Met een verdere optimalisering van de emissieprestaties van talrijke modellen bereidt BMW zich ruimschoots voor op de toekomstige wettelijke voorschriften voor uitlaatgassen. Vanaf het voorjaar van 2020 zullen nog 33 modellen uit verschillende modelseries aan de Euro 6d-uitlaatgasnorm voldoen. Zo voldoen 40 BMW-modellen een jaar voor de inwerkingtreding van de nieuwe emissieregelgeving aan de eisen van de strengere norm.