De tweede generatie van de BMW X4 is een feit. De nadruk is gelegd op sportief rijden en performance, wat niet echt een verrassing zal zijn bij de gedachte aan de nieuwe X4.Sportieve standaarduitrusting
In vergelijking met de BMW X3 mag de BMW X4 rekenen op een nog uitgebreidere standaarduitrusting, met focus op sportieve prestaties. Zo komt de wagen standaard met Variable Sport Steering, Performance Control, M Sportophanging, schakelpaddels aan het stuur en de 25d/30i/30d motorisaties met sportautomaat. Ook LED koplampen en –achterlichten behoren tot de bijkomende standaarduitrusting.
  BMW X4 Sportief 16

BMW Personal CoPilot
De BMW X4 combineert het beste van de hedendaagse mogelijkheden van productiewagens: geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid. Het optionele ‘Driving Assistant Pack Plus (‘met ‘Steering & Lane Control Assistant’ en ‘Lane Keeping Assistant’) houdt de wagen binnen zijn rijvak tot een snelheid tot 210km/u, maar kan op autostrade zélf van baanvak wisselen bij snelheden tussen 70 en 170km/u. Ook actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen is inbegrepen. Meer info.

BMW X4 Sportief 17

Perfecte connectiviteit, met focus op de baan
Het BMW infotainment-systeem laat zich bedienen met de BMW iDrive controller, maar ook handenvrij én met gebaren. Op die manier kan de bestuurder de ogen op de weg houden. Dankzij de optionele full colour head-up display kan hij nodige verkeersinformatie ook tot 50% sneller en dus veiliger verwerken. BMW ConnectedDrive Services en Remote Services zijn standaard aanwezig, zodat de BMW Connected app (iOS en Android) direct gebruikt kan worden. Draadloos laden, Apple Carplay, BMW Online Entertainment, WiFi hotspot voorbereiding, RTTI en BMW Concierge Services zijn direct bij lancering beschikbaar. Later dit jaar komt ook Office365 beschikbaar aan boord van de BMW X4. Meer info.

BMW X4 Sportief 18

M Sport X en M Performance
De BMW X4 is voor het eerst beschikbaar in Model M Sport X uitvoering, wat onder meer zorgt voor Frozen Mat Grau inzetstukken in de bumpers voor-en achteraan, zijschort en omranding van de wielkast. Wie het nóg sportiever wil, kan kiezen uit twee BMW M Performance versies. De BMW X4 M40d (326pk) is onmiddellijk leverbaar, vanaf augustus zal ook de BMW X4 M40i (353pk) beschikbaar komen. Beide modellen beschikken standaard onder meer over een M sport differentieel, M Sport remmen, specifieke 20” velgen en het M aerodynamicapakket.

BMW X4 Sportief 19BMW X4 Sportief 20