Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is ook dit jaar het decor van een spectaculaire première. De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé, die op 24 mei tijdens het concours aan het wereldwijde publiek wordt gepresenteerd, is het resultaat van de eerste samenwerking van twee autobouwers met een rijke traditie.

De Gran Lusso Coupé is een eenmalig conceptmodel dat met zijn Italiaanse exclusiviteit en moderne finesse direct de aandacht trekt. Opvallende vlakken en strakke contouren benadrukken de elegantie van het ontwerp, terwijl de voor BMW kenmerkende proporties – de lange wielbasis, de uitgestrekte motorkap, de korte overhangen en de aflopende daklijn – de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé zijn dynamische uitstraling geven. Het gespierde lijnenspel van de flanken wordt benadrukt door krachtige welvingen. De carrosserie symboliseert het moderne samenspel van elegantie en kracht, die wordt benadrukt door de V12-motor onder de motorkap.

Het interieur van de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is de ultieme mix van eigentijdse elegantie en luxe. De combinatie van exclusiviteit, comfort en sportiviteit creëert een unieke ambiance. Ook het vloeiende lijnenspel en het klassieke, op de bestuurder georiënteerde BMW-interieur weerspiegelen de invloed van Pininfarina.

BMW PININFARINA GRAN LUSSO COUPÉ 7

BMW PININFARINA GRAN LUSSO COUPÉ 8