De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is vandaag  onthuld op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este in Italië. Dit exclusieve conceptmodel is een unieke creatie van twee bedrijven met een rijke historie in de autowereld: BMW en het befaamde Italiaanse designhuis Pininfarina. De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is een coupé die van top tot teen vooruitstrevende technologie, stijl, dynamiek en topdesign uitstraalt.

De BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is een eenmalig conceptmodel dat met zijn Italiaanse exclusiviteit en moderne finesse direct de aandacht trekt. Karim Habib, hoofd BMW Design: “De samenwerking met Pininfarina heeft een ontwerp opgeleverd dat op een unieke manier luxe en exclusiviteit uitstraalt. Dit Italiaanse bedrijf staat hier tenslotte synoniem voor en bewijst keer op keer zijn exceptionele finesse op het gebied van design. Pininfarina was voor ons de ideale partner bij het creëren van dit conceptmodel.”

Opvallende vlakken en strakke contouren benadrukken de elegantie van het ontwerp, terwijl de voor BMW kenmerkende proporties – de lange wielbasis, de uitgestrekte motorkap, de korte overhangen en de aflopende daklijn – de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé dynamiek meegeven. De carrosserie symboliseert het moderne samenspel van elegantie en kracht, die wordt benadrukt door de krachtige V12-motor.

Wederzijds respect
Het interieur van de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé is een combinatie van exclusiviteit, comfort en sportiviteit. Met deze elementen zijn de ontwerpers erin geslaagd een unieke ambiance te creëren. Ook in het vloeiende lijnenspel en in het klassieke, op de bestuurder georiënteerde BMW interieur is de invloed van Pininfarina goed te zien. “Het resultaat van de samenwerking is veel meer dan alleen een optelsom van de vaardigheden van onze twee bedrijven”, aldus Fabio Filippini, hoofd Design Pininfarina. “Als twee bedrijven met zo’n sterke historie in de autowereld hun krachten bundelen, ontstaat er iets compleet nieuws en opwindends. Van begin tot eind werd dit project gekenmerkt door wederzijds respect voor de identiteit van onze bedrijven.”

De kunst van het weglaten
“In de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé komt een aantal belangrijke kernwaarden van BMW, zoals luxe, je op een positieve manier onderscheiden van de rest en elegantie, duidelijk naar voren”, zegt Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. “Ik bewonder het design van Pininfarina vanwege de precisie en het toepassen van de ‘kunst van het weglaten’. Hun verwachtingen waren net zo hoog gespannen als die van ons bij dit project. Met hun grote kennis op het gebied van design vulden ze het BMW design DNA perfect aan bij het ontwerpen van dit type auto.”

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé 16

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé 17

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé 18

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé 19

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé 20