BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence – Exterior – BMW Individual Ruby Black metallic (02/2016).

BMW M760Li xDriveDe BMW M760Li xDrive beleeft zijn wereldpremière op de 86e Autosalon van Genève. Tevens onthult BMW de nieuwe modelaanduiding ‘iPerformance’ voor de plug-inhybrides. Een met BMW M Performance-componenten aangeklede BMW M2 trekt verder de aandacht en dat geldt ook voor de BMW i8 Protonic Red Edition. Bij BMW Connected Drive debuteert de unieke On-Street Parking Information-service.

P90208723_highRes

BMW M760Li xDrive

BMW M760Li xDrive

BMW M760Li xDrive

BMW M760Li xDrive

 

Nieuwe BMW M760Li xDrive, combinatie van superieur comfort en machtige prestaties. 
Het prestigieuze vlaggenschip van de nieuwe generatie BMW 7 Serie dwingt respect af met de BMW M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder benzinemotor. De buitengewoon verfijnde krachtbron levert bij elk toerental machtige prestaties. Samen met de dynamische wegligging en het zeer hoge rijcomfort maakt de BMW M760Li xDrive een krachtig statement in het segment van exclusieve luxe topsedans, met een duidelijke dynamische inbreng van BMW M Performance Automobiles. De M Performance TwinPower Turbo twaalfcilinder levert 441 kW (600 pk)* met een gemiddeld verbruik van 12,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 294 g/km**. De acceleratie van 0 naar 100 km/u verloopt in 3,9 seconden*, de topsnelheid ligt op 250 km/u (begrensd) – of 305 km/u met het M Driver Package.

BMW M760Li xDrive V12 Excellence

BMW M760Li xDrive V12 Excellence

BMW M760Li xDrive V12 Excellence

BMW iPerformance voor plug-inhybrides als link naar BMW i technologie.
De nieuwe modelbenaming iPerformance is voor het eerst te zien in Genève. De aanduiding wordt per juli 2016 toegepast op alle plug-inhybrides als een visuele indicatie dat techniek van submerk BMW i zijn weg heeft gevonden naar modellen van BMW. De BMW 740e, BMW 740Le en BMW 740Le xDrive zijn als eerste op de Zwitserse autoshow te zien als iPerformance. Later dit jaar volgen ook de andere plug-inhybridevarianten van de BMW 2 Serie, 3 Serie en X5. Alle plug-inhybridevarianten, ook de in de toekomst nog uit te brengen versies, profiteren van de expertise en de technologie van BMW i voor wat betreft elektromotoren, batterijen en elektronische besturingssystemen. Om BMW’s strategie op het vlak van elektrificatie krachtig zichtbaar te maken, hebben de iPerformance-modellen een BMW i-logo op de flank aan de voorzijde, blauwe BMW i-designelementen in de grille en op de wielnaven en een eDrive-logo op de C-stijl.

Kopers van iPerformance-versies kunnen gebruikmaken van de producten en diensten van BMW i 360° ELECTRIC. Dat omvat de BMW i Wallbox voor thuis laden die wordt geleverd inclusief installatie. Ook het regelen van een contract voor levering van groene stroom of voor elektriciteit die met hernieuwbare bronnen is opgewekt, maakt deel uit van de dienstverlening. De BMW i Remote app en BMW ConnectedDrive bieden aanvullende diensten.

BMW 740e iPerformance

BMW 740e iPerformance

BMW 740e iPerformance

De BMW 7 Serie plug-inhybrideversies zijn voorzien van een viercilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor die samen een vermogen van 240 kW (326 pk) genereren. De BMW 740e iPerformance en de BMW 740Le iPerformance met lange wielbasis leveren toonaangevende prestaties bij een verbruik van slechts 2,1 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van 49 gram per kilometer**. Dat betekent in ons land dit jaar nog 15% bijtelling. De BMW 740Le xDrive iPerformance (verbruik 2,3 l/100 km; CO2-emissie gemiddeld: 53 g/km)** met intelligente vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht van beide motoren over de voor- en achterwielen. Alle versies staan garant voor superieur rijplezier, maximaal comfort en een luxueuze uitrusting, met de mogelijkheid om korte afstanden geheel elektrisch te overbruggen. Kortom: een aansprekend voorbeeld van EfficientDynamics van BMW.

Uitgebreide range BMW M Performance Parts voor BMW M2 Coupé.
De nieuwe BMW M2 Coupé zet met dynamiek en prestaties de toon in het segment van compacte sportauto’s. Zijn expressieve design past bij zijn messcherpe sportieve wegligging en prestaties. Met de in Genève getoonde nieuwe selectie BMW M Performance-componenten is de BMW M2 Coupé een nog krachtiger en persoonlijker uitstraling te geven. De keuze uit deze, door de autosport geïnspireerde attributen, is omvangrijk. De selectie omvat ook componenten waarmee de aerodynamische eigenschappen, de aandrijflijn, de cockpit en het onderstel zijn aan te passen.

BMW i8 Protonic Red Edition, gelimiteerde productie van juli tot eind 2016.
Met de volledig elektrisch aangedreven BMW i3 en de baanbrekende BMW i8 plug-inhybride sportauto heeft BMW i het grootste aanbod elektrisch aangedreven modellen van de premium merken. Bovendien is het merk actief bezig met toekomstige mobiliteit. Alle activiteiten zijn in hoge mate gericht op duurzaamheid. De BMW i3 is bijvoorbeeld de enige auto ter wereld met een officieel CO2 voetafdrukcertificaat***. BMW i besteedt bijzonder veel aandacht aan innovatieve mobiliteit en progressief design. Juist deze elementen komen extra goed tot uitdrukking bij de in Genève getoonde nieuwe BMW i8 Protonic Red Edition. Deze speciale uitvoering valt op door exclusieve accenten en dito uitrusting. Om te beginnen door de unieke Protonic Red-lak in combinatie met Frozen Grey metallic accenten. Ook onderscheidend zijn de lichtmetalen 20-inch BMW W-spaakwielen in Orbit Grey metallic met aluminiumkleurige naven. Andere opvallende elementen zijn de met rood stiksel afgewerkte bekleding van stoelen en deurbekleding en de met carbon verfraaide middenconsole en deurhendels. De productie van de BMW i8 Protonic Red Edition start in juli 2016 in Leipzig en duurt tot het einde van dit jaar. Dat betekent dat slechts een gelimiteerd aantal op de markt komt.

BMW i8 Protonic Red Edition

BMW i8 Protonic Red Edition

BMW i8 Protonic Red Edition

BMW i8 Protonic Red Edition

BMW ConnectedDrive, première voor On-Street Parking Information-service.
Bij premium mobiliteit hoort unieke service, zoals een intelligente zoekfunctie naar een vrije parkeerplek. BMW introduceert hiervoor On-Street Parking Information als nieuwe optie van BMW ConnectedDrive. Het is een voorbeeld van hoe connectiviteit tussen voertuigen in praktische toepassingen is om te zetten. BMW is de eerste autofabrikant ter wereld die laat zien hoe hiermee in steden parkeerplaatsen sneller kunnen worden getraceerd. Gebieden met een groot potentieel aan beschikbare vrije plekken worden aangeduid op de Control Display van het infotainment/-navigatiesysteem, zodat de bestuurder direct daarheen kan rijden met een grote kans op het vinden van een plek.

** Verbruikscijfers voorlopig, berekend volgens de EU-testcyclus en afwijking mogelijk door bandenformaat.
*** Gecertificeerd door TÜV SÜD.