Geïnspireerd door de helden van Parijs-Dakar en hun succesvolle BMW motorfietsen komt BMW Motorrad met een geheel nieuwe interpretatie van de BMW R nineT – geheel in de geest van het Wheels & Waves Festival: de BMW Motorrad Concept Lac Rose.

P90222073_highRes

P90222074_highRes

P90222075_highRes

Spannende custom bikes, bijzondere mensen, de Atlantische kust, kunst en muziek. Dat is Wheels & Waves. In amper vijf jaar is het festival in de buurt van Biarritz de belichaming geworden van een unieke motorfietscultuur. Hier vieren festivalbezoekers een gevoel van vrijheid die voorbijgaat aan de complexiteit van het alledaagse leven. De sfeer is relaxed en ademt creativiteit, individualiteit en wederzijds respect. De diepgewortelde passie voor motoren, bij zowel organisatoren als bezoekers, heeft van Wheels & Waves in zeer korte tijd een legendarisch evenement gemaakt.

Geïnspireerd door de helden van Parijs-Dakar en hun succesvolle BMW motorfietsen komt BMW Motorrad met een geheel nieuwe interpretatie van de BMW R nineT – geheel in de geest van het Wheels & Waves Festival: de BMW Motorrad Concept Lac Rose.

‘Vanaf het moment dat hij op de markt kwam, is de BMW R nineT uitgegroeid tot een populaire motorfiets voor customizers, zoals te zien zal zijn op Wheels & Waves. Daar zijn we trots op en het heeft ons aangespoord iets speciaals voor dit festival te bedenken, iets wat nog niemand van ons heeft gezien’, aldus Edgar Heinrich, Hoofd Design BMW Motorrad. ‘De BMW Motorrad Concept Lac Rose is een zeer individualistische interpretatie van de motorfiets die de Parijs-Dakar Rally in 1985 won – een weerspiegeling van Wheels & Waves en de bezoekers. De concept plaatst de BMW R nineT in een spannende nieuwe context en hij laat zien wat met passie voor merkhistorie en fantasie, én een paar veranderingen, kan worden bereikt.’

P90222726_highRes

P90222728_highRes

P90222072_highRes

P90222065_highRes

P90222063_highRes

Lac Rose is de Franse naam van het roze gekleurde Retba zoutmeer, 35 km ten oosten van Dakar en op minder dan een kilometer van de Atlantische kust. De legendarische Parijs-Dakar Rally eindigde hier na de vele zware etappes door de woestijn. Het podium lag direct aan de oever van het meer en de winnaars ontvingen hun prijs te midden van een grote menigte enthousiaste fans. De BMW fabrieksmotoren, geprepareerd door het bedrijf HPN, reden midden jaren tachtig drie keer op rij naar de overwinning. Gaston Rahier won de derde in 1985 met startnummer 101.

BMW G/S en BMW R nineT.
De BMW Motorrad Concept Lac Rose is gebaseerd op de moderne straatversie en heeft de typische kenmerken van de voormalige succesmotorfiets. Bijzondere off-road-kwaliteiten zijn bewust weggelaten. ‘De motorfiets is een coole en relaxte roadster met een paar typische off-road-eigenschappen die het mogelijk maken de straat te verruilen voor de onverharde weg’, aldus Edgar Heinrich. ‘Het is deze combinatie van customizing, vrijheid en onafhankelijkheid die de motorfiets zo bijzonder maakt.’

Het windscherm met de typische rally-look, het karakteristieke koplampdesign met het hoge spatbord, een indrukwekkende brandstoftank en een korte rallyzitting zijn allemaal herinneringen aan de legendarische motorfiets. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor het kenmerkende lijnenspel van de BMW G/S modellen waaraan de BMW Motorrad Concept Lac Rose zijn eigenschappen dankt. De lange veerweg en spaakwielen met spijkerbanden zijn net zo nadrukkelijk aanwezig als de kleurencombinatie van Signal Red op Alpine White en het startnummer 101.

P90222061_highRes

P90222062_highRes

Voor de aandrijving van de BMW R nineT zorgt een lucht/vloeistof gekoelde tweecilinder viertakt boxermotor. Elementen als de typische ronde koplamp en de oliekoelerbeschermer onderstrepen het compromisloze maar functionele ontwerp van de motorfiets. High performance-onderdelen en exclusief ontworpen details als de kleppendeksels illustreren BMW’s vakmanschap en productiekwaliteit en dragen bij aan de hoogwaardige uitstraling van de BMW Motorrad Concept Lac Rose. De speciaal voor de BMW-rijder ontworpen uitrusting – pak en helm (gebaseerd op de BMW Enduro helm) – geeft de BMW Motorrad Concept Lac Rose een stijlvol accent.

Wheels & Waves Festival.
Het Wheels & Waves Festival vindt plaats van 8 tot 12 juni 2016 in Biarritz aan de Franse Atlantische kust. Het evenement werd in 2012 in het leven geroepen door de lokale Southsiders Motorcycle Club en groeide in korte tijd uit tot één van de populairste horecagelegenheden van de New Custom Scene.

Alleen vorig jaar al stroomden zo’n 10.000 bezoekers naar het Cité l’Ocean op het strand van Biarritz, het middelpunt van het festival. Wheels & Waves biedt een spannend programma met surfwedstrijden, kunsttentoonstellingen, races en uitstapjes naar het dichtbij gelegen Spanje. BMW Motorrad is de belangrijkste sponsor en presenteert talrijke andere custom bikes en BMW R nineT-varianten op een 100 m² grote stand.

P90222070_highRes

P90222067_highRes

P90222066_highRes