Met de onthulling van de BMW Concept X7 iPerformance tijdens de internationale autotentoonstelling IAA 2017 in Frankfurt laat de BMW Group de wereld niet alleen kennismaken met een nieuw modelconcept voor het topsegment, het model is een compleet nieuwe vorm van luxe. De BMW Concept X7 iPerformance heeft een opvallend gelijnde carrosserie en een ruim zespersoons interieur dat heel functioneel is vormgegeven en is afgewerkt met hoogwaardige materialen.

Met de onthulling van de BMW Concept X7 iPerformance tijdens de internationale autotentoonstelling IAA 2017 in Frankfurt laat de BMW Group de wereld niet alleen kennismaken met een nieuw modelconcept voor het topsegment, het model is een compleet nieuwe vorm van luxe. De BMW Concept X7 iPerformance heeft een opvallend gelijnde carrosserie en een ruim zespersoons interieur dat heel functioneel is vormgegeven en is afgewerkt met hoogwaardige materialen. Ook aan boord: een state-of-the-art infotainmentsysteem dat voor maximale connectiviteit zorgt. De BMW Concept iPerformance is voorzien van de baanbrekende BMW eDrive technologie in combinatie met een BMW TwinPower Turbo benzinemotor. Deze plug-inhybride aandrijflijn is buitengewoon efficiënt en dynamisch onder alle omstandigheden. Ook lokaal emissievrij rijden is mogelijk.

BMW Concept X7 iPerformance 31

BMW Concept X7 iPerformance 32

BMW Concept X7 iPerformance 33

Voorproefje.
Het studiemodel is een voorproefje van de productieversie die in 2018 debuteert. De toekomstige BMW X7 is onderdeel van het grootste modellenoffensief in de geschiedenis van het merk. Aan de hand van de strategie NUMBER ONE > NEXT wil BMW Group zijn aandeel in het topsegment aanzienlijk vergroten. De BMW X7 speelt daarbij een sleutelrol, aldus Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW AG en verantwoordelijk voor Sales en Brand BMW. ‘De eerste BMW X5 legde in 1999 het fundament voor het Sports Activity Vehicle (SAV) -segment en sindsdien heeft elk X-model de grenzen opnieuw verlegd. De BMW X7 zet deze traditie voort als nieuw topmodel van de X-familie. Ook laat de BMW Concept X7 zien dat het heel goed mogelijk is om een grote SAV te voorzien van een geëlektrificeerde aandrijflijn.’

Moderne luxe in combinatie met een krachtige uitstraling.
De BMW Concept X7 iPerformance is nadrukkelijk een BMW SAV voor het topsegment. Het spectaculaire exterieurdesign, het indrukwekkende formaat en de harmonieuze proporties geven dit model een bijzonder moderne, krachtige en dynamische uitstraling. ‘De Concept brengt het BMW Sports Activity Vehicle DNA naar het topsegment. De nieuwe BMW designtaal kenmerkt zich door enkele bijzonder nauwkeurig geplaatste lijnen en subtiele oppervlakken, die voor een indrukwekkende en prestigieuze uitstraling zorgen’, aldus Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. ‘De BMW Concept X7 iPerformance maakt een luxueuze en verfijnde indruk door het ingetogen design en de bijzonder nauwkeurig vormgegeven details.’

 

Fraai samenspel van kleuren en materialen.
De donkere schouderlijn onder de ruiten vormt een horizonachtig designaspect in het interieur. Verder is weinig versiering in het interieur aangebracht. Bijzonder elegant zijn echter de panelen van essenhout, met open poriën en een donkere, matte afwerking. Enkele matte en gepolijste aluminium details dragen verder bij aan de stijlvolle uitstraling. Het gevoel van ruimte wordt versterkt door de subtiele laserverlichting in de dakhemel en de dynamische ambiance- en contourverlichting.

BMW Concept X7 iPerformance 34

BMW Concept X7 iPerformance 35

BMW Concept X7 iPerformance 36

 

Indrukwekkend qua formaat en uitstraling – het exterieur.
De carrosserie van de BMW Concept X7 iPerformance weerspiegelt de luxe binnen. De strakke, verticale oppervlakken maken samen met de aanzienlijke bodemspeling direct duidelijk dat de BMW Concept X7 een X-model is. Tegelijkertijd spreekt de auto een eigen designtaal die nieuw is voor BMW, waarbij tal van details en designelementen voor onderscheid zorgen ten opzichte van de vorige modellen. Het samenspel tussen een beperkt aantal strakke lijnen en fraai gevormde oppervlakken zorgt ervoor dat dit model modern, indrukwekkend en exclusief oogt.

Een nieuw gezicht in de BMW X familie.
De voorzijde van de BMW Concept X7 iPerformance is een eyecatcher. Alleen al de hoogte van de auto zorgt ervoor dat het een imposante verschijning is. Klassieke BMW-elementen zijn op een nieuwe manier geïnterpreteerd en gegroepeerd. De grote, verticale nierengrille trekt onmiddellijk de aandacht. Het frame en de spijlen bestaan uit één stuk en ogen robuust. Bij een nadere blik zijn echter de contrasten zichtbaar tussen de glimmende randen en de matte oppervlakken, die ervoor zorgen dat de voorzijde extra levendig en stijlvol oogt.

De bovenste delen van de sierlijk langgerekte dubbele koplampen met BMW laserlicht sluiten aan op de grille. Een blauwe X-vorm in het BMW laserlicht maakt duidelijk dat de BMW Concept X7 tot de SAV-familie van BMW behoort. De koplampen en de nierengrille vormen samen een spannend contrast tussen horizontale dynamiek en verticale robuustheid, waarbij traditionele BMW designkenmerken op een compleet nieuwe wijze terugkeren. De grote, nauwgezet vormgegeven oppervlakken omringen de vertrouwde BMW designkenmerken en de voorzijde oogt harmonieus en gespierd.

BMW Concept X7 iPerformance 37

BMW Concept X7 iPerformance 38

BMW Concept X7 iPerformance 39

BMW Concept X7 iPerformance 40

De voorbumper is voorzien van een opvallend sierelement, dat zich uitstrekt over de gehele breedte en de buitenste luchtinlaten aan de bovenzijde afbakent. Hierdoor oogt de voorzijde nog markanter. Kenmerkende X-features zoals de trapeziumvormige bumpers en de onderzijdebescherming zijn op bijzonder subtiele, smaakvolle wijze vormgegeven.

 

Opvallende accenten in de flanken.
Een opvallende verchroomde strip in de dorpels biedt tegenwicht voor de langgerekte schouderlijn van de auto en de carrosseriedelen eronder. Net als het sierelement in de voorbumper omlijst de verchroomde strip op de dorpels de Air Breathers als verticaal accent, waarna ze recht naar achter doorlopen. Deze omlijsting van de openingen in voor- en achterzijde en op de zijkanten geven de auto een robuuste aanblik.

Een krachtig en exclusief ogende achterzijde.
De achterzijde van de BMW Concept X7 iPerformance oogt bijzonder krachtig en tegelijkertijd elegant. De achterkant is voorzien van verticale luchtgeleiders, terwijl de sierlijke achterlichten met stijlvolle chroomstrip tussen de lichtunits ervoor zorgen dat de achterzijde minder massief oogt. De markante achterlichtunits hebben een driedimensionale L-vorm. Net als aan de voorzijde van de auto omlijsten de oppervlakken de lichtunits op stijlvolle wijze. De afwezigheid van uitlaatsierstukken in de achterbumper verwijzen naar de plug-inhybride aandrijflijn van de auto. En ten slotte is de subtiel vormgegeven bescherming van de onderzijde aan de achterkant niet alleen nuttig buiten de gebaande paden, maar ook een fraai stylingdetail.