De nieuwe BMW 5 Serie Touring beleeft zijn wereldpremière in maart 2017 tijdens de Autosalon van Genève. De verkoop start in juni 2017. BMW biedt dan keuze uit vier efficiënte en krachtige motoren, waarvan twee versies leverbaar zijn met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. Extra motorvarianten met achter- of vierwielaandrijving volgen later. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Net als de onlangs gelanceerde BMW 5 Serie Sedan maakt ook de BMW 5 Serie Touring indruk door exceptionele display- en besturingssystemen, uitgebreide rijhulpsystemen en digitale connectiviteitsmogelijkheden, maar natuurlijk vooral door zijn ruimte-aanbod.

“De BMW 5 Serie Touring is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en de afgelopen 25 jaar was deze carrosserievariant bijzonder succesvol”, aldus Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW AG, Sales en Marketing. “Ik weet zeker dat zijn veelzijdigheid de nieuwe, vijfde generatie nog populairder zal maken, mede dankzij zijn kenmerkende binnenruimte, variabele bagageruimte, fraaie vormgeving én – uiteraard – de BMW typerende dynamische rijkwaliteiten.”

BMW 5 SERIE TOURING 7

BMW 5 SERIE TOURING 8

Lager gewicht, grotere wendbaarheid, geoptimaliseerde efficiency.
De sportieve rijeigenschappen van de nieuwe BMW 5 Serie Touring zijn het resultaat van nieuwe ondersteltechnologie en een lager gewicht. Automatische niveauregeling achter is standaard op alle uitvoeringen. Opties zijn onder meer Dynamic Damper Control, Adaptive Drive met actieve rolstabilisatie, Integral Active Steering (nu verkrijgbaar in combinatie met xDrive) en stuggere M Sport wielophanging met een tien millimeter lagere rijhoogte. Vele componenten van carrosserie (waaronder de achterklep) en onderstel bestaan uit aluminium en in combinatie met andere hoogwaardige metaalsoorten wordt een uitzonderlijke torsiestijfheid verkregen. De lichtgewicht carrosserie, efficiënte aandrijftechniek en geoptimaliseerde aerodynamica zorgen voor een reductie van brandstofverbruik en emissies van 11 procent ten opzichte van het uitgaande model.

Atletisch design voor een veelzijdige sportmachine.
Scherpe contouren accentueren de voorzijde van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. De standaard LED koplampen lopen vloeiend over in de typische BMW-grille. Van opzij heeft de auto harmonieuze proporties. De lange daklijn – die overloopt in de schuine D-stijl – levert ook een bijdrage aan het sportieve karakter van de nieuwe BMW 5 Serie Touring. Boven de achterruit monteert BMW een subtiele achterspoiler met geïntegreerd derde remlicht en luchtgeleiders aan de zijkant. Prominente horizontale lijnen en L-vormige achterlichten die ver om de hoeken van de achterspatborden reiken, benadrukken de breedte van de auto.

Nog meer ruimte en intelligentie functionaliteit.
Het interieur van de nieuwe BMW 5 Serie Touring heeft net als de Sedan het op de bestuurder gerichte dashboard met een moderne, elegante vormgeving, verfijnd afgewerkt met hoogwaardige materialen en aandacht voor detail. Op alle stoelen hebben de inzittenden meer hoofd-, schouder-, been- en knieruimte dan in de voorgaande generatie. Achterin genieten passagiers van nog meer comfort dankzij grotere zitvlakken en rugleuningen met betere ondersteuning. De nieuwe BMW 5 Serie Touring is bovendien net zo stil als de sedan, dankzij upgrades voor de voorruit, de hemelbekleding en de bagageruimte. Dankzij de grotere interieurbreedte kunnen drie kinderen veilig plaatsnemen op de achterbank en comfortabel naast elkaar zitten.

De bagageruimte van de nieuwe BMW 5 Serie Touring is gegroeid naar 570 (en met neergeklapte achterbank) tot 1.700 liter. Het laadvermogen groeide (afhankelijk van de versie) met maar liefst 120 kilogram tot 720-730 kg. Ook indrukwekkend is de uitzonderlijke functionaliteit dankzij talloze praktische voorzieningen, zoals de in de verhouding 40:20:40 elektrisch neerklapbare achterbank (kwestie van een druk op de knop in de bagageruimte), de separaat te openen achterruit en de automatisch te openen en sluiten achterklep (optioneel handsfree). De afdekking van de laadruimte is voortaan op te bergen in een speciaal vak onder de laadvloer.

Besturingssysteem: extreem intuïtief en veelzijdiger dan ooit.
BMW rust de nieuwe BMW 5 Serie Touring uit met een nieuwe generatie van het iDrive-systeem, dat de navigatie-, telefoon- en entertainmentfeatures plus autofuncties op een 8,8-inch display in hoge resolutie weergeeft. Het systeem kan worden bediend met de iDrive Controller, de Touch Controller en door spraak- en gebarenbediening (BMW Gesture Control). De menustructuur is geheel nieuw, met zes virtuele tegels die naar eigen voorkeur kunnen worden gerangschikt. De nieuwste generatie van de fullcolour BMW Head-Up Display heeft een projectie-oppervlak dat 70 procent groter is dan voorheen en geeft verkeersborden, telefoongegevens, radiostations, muzieknummers, navigatie-instructies en waarschuwingen van de assistentiesystemen weer.

Modelvarianten verkrijgbaar bij introductie in juni 2017.
BMW levert direct bij de marktlancering een serie van krachtige, efficiënte en bijzonder zuinige motoren met BMW TwinPower Turbo techniek.