BMW breidt opnieuw zijn productportfolio uit met een compleet nieuw model in het premium compacte segment: de BMW 2 Serie Active Tourer. Een sportief uiterlijk en de rijdynamiek van BMW gaan samen met een ruim, comfortabel en veelzijdig te benutten interieur. Een verschuifbare achterbank en extra bergruimte onder een opklapbare vloer in de bagageruimte zijn enkele praktische elementen. De BMW 2 Serie Active Tourer is ook het podium voor een serie nieuwe drie- en viercilindermotoren met BMW TwinPower Turbo techniek. Het brandstofverbruik varieert van 4,1 tot 6,0 l/100 km, afhankelijk van de motor. De motoren zijn dwars voorin geplaatst en drijven de voorwielen aan. Exacte prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de verwachting dat de vanafprijs om en nabij 30.000 euro komt te liggen.

De BMW 2 Serie Active Tourer is het tweede model in de BMW 2 Serie-reeks. De nieuwkomer in het premium compacte segment valt op door zijn goed geproportioneerde en sportieve verhoudingen. De BMW 2 Serie Active Tourer is 1.800 millimeter breed, 1.555 millimeter hoog en 4.342 millimeter lang. Het model is duidelijk een BMW dankzij herkenbare designelementen. Dat zijn onder meer de kenmerkende BMW grille, de dubbele koplampen en de ‘Hofmeister’-knik bij de achterste zijruiten. De L-vormige achterlichten versterken de eigen signatuur.

De wat hogere zitpositie vergemakkelijkt in- en uitstappen. De bestuurder heeft goed zicht op het verkeer en voelt zich ‘in control’. Eveneens kenmerkend voor BMW is de naar de bestuurder toe gedraaide middenconsole met daarop de bediening voor audio, climate control en de luchtroosters.

De BMW 2 Serie Active Tourer biedt opvallend veel ruimte doordat de wielen dicht bij de hoeken van de carrosserie zijn geplaatst. De dwars voorin geplaatste motor en de lange wielbasis van 2.670 millimeter dragen ook bij aan de riante binnenruimte.

Maximale veelzijdigheid en functionaliteit
De in drie delen neerklapbare achterbank (40:20:40) is verschuifbaar voor meer knie- of extra bagageruimte. Tevens is de rugleuning van de achterbank verstelbaar. De bagageruimte is uit te breiden van 468 liter tot maar liefst 1.510 liter met volledig neergeklapte achterbank. Indien de rugleuning van de rechtervoorstoel helemaal voorover is gesteld, passen zelfs voorwerpen van 2,40 meter lengte in de BMW 2 Serie Active Tourer. Onder de bagagevloer gaat een handig plateau met extra bergvakken schuil. Met de optionele Comfort Access-functie kan de berijder de grote achterklep automatisch openen en sluiten met een simpele voetbeweging onder de achterbumper. De BMW 2 Serie Active Tourer is ideaal voor mensen met een actieve levensstijl en is door zijn veelzijdig te benutten interieur eveneens geschikt voor jonge gezinnen.

Nieuwe generatie drie- en viercilindermotoren
BMW biedt voor de BMW 2 Serie Active Tourer keuze uit drie krachtige en zuinige motoren. Ze zijn van een nieuwe generatie drie- en viercilinderkrachtbronnen met BMW TwinPower Turbo techniek en voldoen aan de Euro 6-emissienorm. De BMW 218i Active Tourer is voorzien van een driecilinder 1,5-liter benzinemotor met 100 kW (136 pk) vermogen. Dankzij een balansas loopt deze krachtbron trillingsarm over het gehele toerenbereik. Het gemiddelde verbruik bedraagt 4,9 l/100 km en de CO2-uitstoot is 115 g/km.

De BMW 225i Active Tourer wordt aangedreven door een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 170 kW (231 pk) vermogen, 350 Nm koppel, een gemiddeld verbruik van 6,0 l/100 km en gemiddelde CO2-uitstoot van 139 g/km. De prestaties zijn van hoog niveau, zoals een acceleratie van 0-100 km/uur in 6,8 seconden en een topsnelheid van 235 km/uur.

De dieselversie, de BMW 218d Active Tourer met een vermogen van 110 kW (150 pk), noteert een zeer gunstig verbruik van gemiddeld slechts 4,1 l/100 km en een CO2-uitstoot van 109 g/km. Deze 2,0-liter viercilinderkrachtbron valt op door zijn grote trekkracht van 330 Nm. Mede daardoor sprint de BMW 218d Active Tourer van 0 naar 100 km/uur in 8,9 seconden. Een automatische zesversnellingsbak is optioneel voor de versies met driecilindermotor. De achttraps automatische Steptronic-transmissie is standaard op de BMW 225i Active Tourer en voor de andere viercilindermotoren als optie verkrijgbaar.

BMW 2 Serie Active Tourer 6

BMW 2 Serie Active Tourer 7

BMW 2 Serie Active Tourer 8

BMW 2 Serie Active Tourer 9

BMW 2 Serie Active Tourer 10