HyperFocal: 0

De Toyota Corolla is niet alleen het populairste Toyota model, maar met afstand de meest verkochte auto ter wereld. Met de nieuwste, twaalfde generatie van de Toyota Corolla maakt de auto zijn naam ook in Nederland waar. Binnen twee maanden na de showroomintroductie zijn er al meer dan tweeduizend exemplaren van de nieuwste generatie Toyota Corolla verkocht.
De Toyota Corolla is in de Global Auto Database van onderzoeksbureau Focus2move ook in 2018 met afstand het bestverkocht. En wereldwijd zijn er sinds de eerste Corolla in 1966 in totaal ruim 46 miljoen exemplaren verkocht. De nieuwste generatie staat als Hatchback, Sedan en als de speciaal voor Europa ontwikkelde Touring Sports bij de Toyota Dealer. In augustus maakt de vierde telg van de familie, de extra avontuurlijke Corolla TREK zijn debuut.

High Power Hybrid
De Toyota Corolla is er voor het eerst met keuze uit twee hybride aandrijflijnen, een 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en een sterkere en zuinige 2.0 High Power Hybrid met 132 kW/180 pk, beide standaard geleverd met een automatische transmissie. Met deze aandrijflijnen rij je tot 50 procent van de tijd in EV-modus zonder ‘stekkeren’. De Toyota Corolla isook leverbaar als Corolla 1.2 Turbo met 85 kW/116 pk (Hatchback en Touring Sports). De Toyota Corolla is er vanaf 23.995 euro.