Op zaterdag 1 juni vindt in Stadshart Amstelveen het oldtimers event ‘Unexpected Wheels’ plaats. Unexpected Wheels brengt ook dit keer weer een bijzondere collectie klassieke beauty’s tot aan nieuwere race monsters naar Stadshart Amstelveen. Een evenement voor het hele gezin waarbij de mooiste klassieke auto’s van Nederland worden gepresenteerd van befaamde merken als Porsche, Ferrari en Rolls-Royce. De auto eigenaren die deelnemen aan de tentoonstelling maken kans op een mooie prijs in diverse categorieën. Vast onderdeel is de 75 kilometer lange tourrit op zaterdag 1 juni om 08.45 uur. De start en de finish zijn op het Stadsplein. Vorig jaar trok Unexpected Wheels ruim 60.000 bezoekers naar het Stadshart. Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl

Ben Verheijen kijkt uit naar deze editie; “Unexpected Wheels belooft weer een autospektakel te worden. De tourrit komt langs onverwachte mooi stukjes West-Nederland waarbij deelnemers een typisch Oud Hollands panorama kunnen bewonderenTot slot is er live muziek, diverse foodtrucks en zijn er kinderactiviteiten in samenwerking met Carrera Racing en Nintendo. Het kindertreintje rijdt het hele weekend door het Stadshart en kinderen mogen plaatsnemen in een bijzondere klassieker,” aldus Ben Verheijen (Centrummanager Stadshart Amstelveen). 

Programma en activiteiten 
Gedurende de gehele dag zijn er diverse activiteiten te beleven in Stadshart Amstelveen. Het Fietshuys – specialist in stadsfietsen en elektrische fietsen – biedt op deze dag de mogelijkheid om verschillende elektrische fietsen te proberen. Bezoekers kunnen kennis maken met verschillende merken zoals QWIC, BSP en KLEVER. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen deelnemen en kans maken op een Carrera Racebaan t.w.v. €70,- als zij de snelste tijd neerzetten. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Kinderen Kankervrij.

Voor de auto liefhebber is er nog plek om mee te doen aan de 75 kilometer lange tourrit. Auto-eigenaren van klassieke auto’s (vanaf min. 20 jaar) kunnen zich inschrijven via www.unexpectedwheels.nl.

08:45 – 09:45 uur   Start tourrit eerste equipes
10:00 – 18:00 uur   Diverse activiteiten Stadshart Amstelveen
10:00 – 17:00 uur  Nintendo Gaming Experience
10:00 – 18:00 uur  Testritten elektrische fietsen door Het Fietshuys
11:00 – 12:00 uur   Finish tourrit
12:00 – 16:00 uur  Carrera Racing met elektrisch bestuurbare auto’s
12:00 – 16:00 uur   Unexpected Wheels programma Stadsplein Amstelveen16:30 uur               Prijsuitreiking door de jury
17:00 uur               Vertrek deelnemers