Jules Bianchi ligt nog altijd in coma, maar intussen wordt er meer en meer duidelijk over de ernst en de oorzaak van zijn zware crash.

Het Duitse Bild wijst namelijk met de beschuldigende vinger naar de teamleiding van Marussia. Zij zouden de coureur hebben opgedragen niet van zijn gas af te gaan, ondanks waarschuwingen in de vorm van een gele vlag. Bianchi zou op die manier tijd kunnen winnen ten opzichte van Marcus Ericsson. Bild weet daarnaast te melden dat de orders van het team volledig opgenomen zijn, zo blijkt uit bronnen binnen de FIA.

Bianchi-Jules-F1-Wallpaper-HD

Het eveneens Duitse Auto Motor und Sport beschikt over gegevens die de ernst van de keiharde impact pijnlijk duidelijk maken. De oordopjes van de coureurs zijn sinds dit jaar voorzien van sensoren, die bijhouden hoeveel G-krachten zij te verwerken krijgen. Bianchi zou een klap hebben gekregen van 92 keer zijn eigen lichaamsgewicht. Het is dus geen wonder dat de artsen het een wonder vinden dat de Franse coureur de crash überhaupt overleefd heeft.

De familie van Bianchi heeft vanmiddag in een verklaring laten weten dat hij nog altijd in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis ligt. Het blijft dus onduidelijk of hij blijvend letsel overhoudt aan het zware ongeluk.

Bron: Autoblog.nl