Een middagje wandelen op de hei of in het bos gaat straks geld kosten omdat drie grote natuurorganisaties geld tekort komen.

De organisaties Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en De12Landschappen zijn bezig uit te zoeken of ze betaald parkeren kunnen gaan invoeren in de grootste recreatiegebieden. Door een tarief van één euro per uur in te voeren (acht euro voor een dag) zouden de organisaties tussen de 7 en 10 miljoen euro per jaar extra op kunnen halen. Dit geld zou nodig zijn om gaten in de begroting van de organisaties te kunnen dichten. Je auto tussen de bomen zetten is straks dus niet meer gratis.

Leden, donateurs en vrijwilligers zouden nog wel gratis moeten kunnen parkeren maar voor de rest is het de bedoeling dat iedereen gaat betalen. Dit alles meldt De Telegraaf. Met het geld zouden de organisaties de natuurgebieden beter kunnen onderhouden.

Ben jij bereid om straks een paar euro voor parkeren te betalen als je een wandeling wil maken in het bos of op de hei, zodat deze organisaties hun gebieden beter kunnen verzorgen? Of irriteer je je dat ook een wandeling op zondagmiddag straks een betaald uitje wordt?

7187970

Bron: Autoblog.nl