Het toekennen van de ‘Best of Show’ onderscheiding aan een Maserati Mexico 4200 Prototype Frua markeerde de officiële afsluiting van de Maserati Centennial International Gathering, het driedaagse evenement ter viering van het 100-jarig bestaan van het merk. Het event trok 200 klassieke en actuele Maserati-modellen en bijna 500 verzamelaars en klanten. 

De derde dag vond nagenoeg geheel in en rondom Turijn plaats, waar het laatste deel van de betrouwbaarheidsrit en de klim naar de Basiliek van Superga plaatsvonden. Tevens vormde de stad het toneel voor een bezoek aan de ‘Avv. Giovanni Agnelli’ fabriek in Grugliasco, waar de Maserati’s Quattroporte en Ghibli worden geproduceerd, en stond het exclusieve en drukbezochte Concours d’Elegance in Piazza San Carlo, het echte hart van Turijn, op het programma.

Maserati Mexico Prototipo Frua Best of Show_CE73055

De Maserati A6 GCS/53 uit de Panini-collectie werd beloond met een speciale award en eindigde als derde in de betrouwbaarheidsrally. De auto maakt deel uit van de historische collectie Maserati’s die Umberto Panini begin jaren ’90 in ere herstelde en naar Modena terugbracht.

Gisterochtend bezochten internationale mediavertegenwoordigers die bij het evenement aanwezig waren het prachtige, vernieuwde Museo Nazionale dell’Automobile.

Met deze activiteiten kwam een einde aan een hoogwaardig evenement met een internationaal karakter dat werd bijgewoond door Maserati-verzamelaars, -klanten en –vrienden van over de hele wereld. Al met al waren de gasten en journalisten afkomstig uit dertig verschillende landen. Het driedaagse evenement speelde zich af in Bologna – de stad waar Maserati in 1914 werd opgericht, Modena – sinds 1939 de thuisbasis voor het merk waar ook het hoofdkantoor is gevestigd – en Turijn, waar de tweede productiefaciliteit van Maserati is gehuisvest in de ‘Avv. Giovanni Agnelli’ fabriek.

I giudici schierati sul palco I giudici a consulto prima del verdetto Harald Wester con la Maserati MC12 Harald Wester alla guida della Maserati MC12_CE30278 Via Roma a Torino Michael Bartels con la Maserati MC12 GT1 Centenario_CE72141 Maserati Boomerang sulla passerella Marcello Candini con la Maserati Mistral 4000 La Maserati 3500 GT Spyder di Claudio Ivaldi premiata da Adolfo Orsi Il passaggio a Superga