In het zonnige Los Angeles stelt Bentley op basis van de huidige Mulsanne een luxueuze cabriolet voor. Hoewel het woordje ‘concept’ op het model prijkt, plant Bentley welzeker een productieversie.

Bentley_Grand_Convertible_1

Klanten
Zoals Autovisie al in augustus dit jaar kon melden is dat de softtop-cabrio een andere naam krijgt dan de dichte Mulsanne. Bentley kiest voor Grand Convertible. “We zijn erg benieuwd naar de reacties van onze klanten. We zullen ervoor zorgen dat de auto, als hij op de weg verschijnt, een uiterst exclusief, gelimiteerd verzamelaarsobject wordt”, zegt Bentley CEO Wolfgang Dürheimer in een reactie.

Bentley_Grand_Convertible_2

Bentley_Grand_Convertible_4

Scepter
Onder verantwoordelijkheid van Dürheimer werd het project vijf jaar geleden gestart, maar na het aantreden van zijn opvolger Wolfgang Schreiber werd het project kort daarna geschrapt. Nu Dürheimer weer de scepter zwaait bij Bentley is de ontwikkeling voortgezet.

Bentley_Grand_Convertible_3

Mulsanne Speed
Het resultaat is een stijlvolle vierpersoons Grand Convertible. Het prototype dat in Los Angeles debuteert is gespoten in de kleur Sequin Blue in combinatie met een zilveren ‘liquid metal’ finish op de motorkap. Daaronder huist een 537 pk en 1.100 Nm sterke 6,75 liter twinturbo V8-motor van de Mulsanne Speed. Voor de aankleding van het interieur zijn 14 koeien gesneuveld. Het ‘achterdek’ is afgewerkt met speciaal Burr-walnotenhout.

Wat de Grand Convertible moet gaan kosten is nog niet bekend. De normale Mulsanne mag in ieder geval voor 409.500 euro de showroom verlaten.

Bentley_Grand_Convertible_5

Bentley_Grand_Convertible_6

Bentley_Grand_Convertible_7

BRON: Autovisie