Bentley brengt sportiviteit samen met comfort in een kolossale vierdeurs limousine. Niets nieuws zou je zeggen…. Maar bijzonder hip is, dat Bentley de derde generatie Flying Spur bouwt in een door The Carbon Trust gecertificeerde klimaatneutrale fabriek. Het weelderige interieur is afgewerkt met de meest hoogwaardige en duurzame materialen en combineert de nieuwste technologieën met het kenmerkende design van Bentley. Het unieke Bentley Rotating Display is de highlight in het prachtig vormgegeven dashboard en biedt keuze uit een 12,3 inch HD touchscreen, fraaie analoge tellers of een exclusief digital-detox houtfineerpaneel.

De uitneembare Touch Screen Remote Control biedt de inzittenden achterin de mogelijkheid om een groot aantal functies te bedienen, waaronder de zonnewering, sfeerverlichting, klimaatregeling en stoelmassage.

Het ongeëvenaard comfortabele en ruime interieur kan worden gespecificeerd met een groot aantal verschillende houtopties met enkel of dubbel fineer. Het meubilair van de derde generatie Flying Spur is geheel nieuw ontworpen en is in de Mulliner-uitvoering afgewerkt met diamond-quilted materialen. De 3D diamond-quilted lederen deurpanelen zijn een wereldprimeur. De Flying Spur is verregaand te personaliseren, met onder meer een groot glazen panoramadak en een keus uit drie verschillende audiosystemen, waaronder een 2.200 Watt sterke B&O-installatie met 16 speakers.

De nieuwe Flying Spur zet de toon in het luxesegment met zijn state-of-the-art assistentiesystemen, waaronder een Night Vision infraroodcamera van de laatste generatie. Het geavanceerde connectiviteitssysteem met onder meer een Wi-Fi hotspot biedt bestuurder en passagiers in realtime een groot aantal functies en diensten.

De Flying Spur staat op een geheel nieuw platform van aluminium en composiet en is het nieuwe technologische paradepaard uit Crewe. Het is de eerste Bentley met elektronische vierwielbesturing en Bentley Dynamic Ride voor een ongekende handling. De geheel nieuwe 3-kamerluchtvering biedt een mate van instelmogelijkheden die ongekend is in het luxesegment.

Het hart van de Flying Spur is de verder verfijnde Bentley 6,0-liter W12 met dubbele turbo, gekoppeld aan de geavanceerde 8-traps automaat met dubbele koppeling. Met deze krachtcentrale accelereert de Flying Spur in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 333 km/u.

De Bentley Flying Spur heeft in Nederland een vanaf prijskaartje van een slordige 3 ton in Euro’s.