Vandaag gaat Bentley Amsterdam van start. In het Conservatorium Hotel in Amsterdam krijgen potentiële klanten een bijzondere, digitale Bentley Experience. In een luxe lounge worden zij door middel van hightech presentatiemethoden ondergedompeld in de wereld van het merk.

Bentley Amsterdam is een idee van Bentley Leusden, de officiële importeur voor Nederland van het merk. Het concept is baanbrekend: in de 78 m2 grote lounge van Bentley Amsterdam staan namelijk geen auto’s opgesteld. Dat neemt niet weg dat potentiële klanten het merk er in alle rust virtueel kunnen beleven. Dat begint in de hospitalityruimte, die is ingericht in de herkenbare Bentley-stijl. Vervolgens is er de presentatieruimte. Op een levensgroot (3,5 m) scherm komt het merk met behulp van hightech laserprojectie tot leven. Bezoekers beleven zo de rijke historie van het merk en kunnen kennismaken met actuele modellen, waaronder de nieuwe Bentayga.

01-Bentley-Amsterdam-(2)

Digitale luxe-experience
Het grote scherm is ook de spil in een andere bijzondere attractie van Bentley Amsterdam:
de ‘digitale showroom’ maakt het mogelijk om elk type Bentley volgens eigen smaak virtueel samen te stellen. Er is een ruime keuze uit bijvoorbeeld kleuren, interieurafwerkingen en accessoires. De individuele Bentley is op ware grootte en vanuit elk standpunt te zien.

Robert Engstler, Regional Director Europe van Bentley Motors over de nieuwe vestiging: “Met Bentley Amsterdam is ons merk ook vertegenwoordigd in een van de meest opwindende Europese steden. Gasten kunnen Bentley in een nieuwe setting op een inspirerende manier beleven. Ik ben ervan overtuigd dat dit een waardevolle toevoeging is in ons aanbod voor klanten.”

07-Ferry-Enders-&-Anouk-van-Splunteren

06-Bentley-Amsterdam-(1)

Service is standaard
De Bentley Experience in Amsterdam gaat verder dan de prestentatie van het merk. Klanten kunnen hier bijvoorbeeld ook een proefrit boeken. Tevens fungeert Bentley Amsterdam als afleveradres voor een Bentley. Klanten kunnen bij Bentley Amsterdam op afspraak ook gebruikmaken van de Pick up & Delivery service. Wanneer hun Bentley toe is aan een servicebeurt, kunnen ze hem bij Bentley Amsterdam brengen. Na uitvoering van het onderhoud bij Bentley Leusden staat de auto op het afgesproken tijdstip weer klaar op hetzelfde adres. Tevens biedt Bentley Amsterdam de complete range Bentley Branded Goods, de exclusieve lifestyle-collectie van het merk.

05-Conservatorium-Hotel-(2)

Het Conservatorium Hotel
Het Conservatorium Hotel, gevestigd in het voormalige Amsterdamse Conservatorium, is toonaangevend op het gebied van luxe. Het is gelegen vlakbij het Concertgebouw in het Museumkwartier en biedt glamour en elegantie. Het Conservatorium Hotel combineert een monumentaal aanzicht met modern design. Voor gasten zijn er diverse restaurants, een bar, een lounge en 1.000 m2 grote Akasha Holistic welnessruimte.

Bentley Amsterdam aan de Van Baerlestraat is vanaf 4 december aanstaande zeven dag per week geopend.

Internationaal luxegevoel
Bentley werkt ook in andere landen samen met toonaangevende hotels. Zo beschikken de St. Regis hotels in New York en Istanbul over een Bentley-suite. Deze suites bieden door hun voorzieningen en aankleding een ultiem niveau van luxe. Afgelopen zomer opende Bentley zijn eerste Mountain Lodge in het Oostenrijkse Kitzbühel. In deze lodge gaat de luxe die Bentley typeert samen met een uniek uitzicht op de Alpen.

02-Bentley-Amsterdam-(12)

03-Bentley-Amsterdam-(13)

04-Bentley-Amsterdam-(15)