BEADLOCK VELGEN
HUTCHINSON is met Rock Monster Wheels marktleider voor beadlock velgen. Deze velgen geven het ultieme gevoel bij zowel on-road als off-road rij- ervaringen.

Beadlock velgen! Een must voor rally rijders 10

ROCK MONSTER WHEELS
Rock Monster Wheels gebruikt een unieke constructie om beide hielen (bead) van de band te vergrendelen aan de velg, hiermee wordt bereikt dat de band niet meer over de velg kan spinnen (er blijft dus altijd tractie) en er kunnen geen steentjes of ander materiaal tussen de band en de velg komen waardoor de band zijn bandenspanning zou verliezen.

Bij een scherpe bocht of andere manoeuvres zal de band ook zijn positie behouden waardoor deze niet spontaan leeg zal lopen, doordat de hiel (bead) de bandenspanning aflaat.

Nog een groot voordeel is dat door gebruik te maken van deze beadlock velgen er met een lagere bandenspanning gereden kan worden. Inclusief bovengenoemde voordelen zal dit voor een grotere “foot-print” zorgen waardoor er makkelijker over een zanderige ondergrond gereden kan worden. Meerdere Nederlandse (maar ook buitenlandse) Dakar deelnemers hebben al jaren een positieve ervaring met Rock Monster Wheels.

Beadlock velgen! Een must voor rally rijders 11

Ook kunnen deze velgen worden aangepast voor diverse kleppen van bandenaflaat systemen. Hiermee is al veel ervaring met het gebruik van bijvoorbeeld het Franse TeleFlow systeem.

Beadlock velgen! Een must voor rally rijders 12

EXTRA
Note: Defensie voertuigen over de hele wereld gaan niet zonder beadlock velgen (in een zwaardere uitvoering) op missie.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de beadlock velgen of zou u graag in contact komen, dan kan dat via de onderstaande gegevens.

  • Rock Monster Wheels
    TSS International BV
    0180-61 89 22
    sales@rockmonsterwheels.nl
  • RockMonsterWheels.nl