• Timo van der Marel wint met Opel Adam alweer R2-klasse en verstevigt tweede positie in Nederlands Rallykampioenschap
  • Nog vaster op 2e plaats in tussenklassement voor Nederlands Rallykampioenschap
  • Opel Adam voor 4e opeenvolgende keer snel, betrouwbaar en spectaculair

Alweer voor de 11e keer werd afgelopen weekend de Autosoft Vechtdal Rally verreden, meetellend voor het Nederlands rallykampioenschap. Het evenement neemt een aparte status in op de rallykalender, want: kort maar krachtig. Deelnemers moesten zich net als de voorgaande jaren op slechts een paar klassementsproeven van de beste, en vooral snelste kant laten zien. Zelfs het kleinste foutje kon niet worden goedgemaakt dus opperste concentratie en maximale inzet waren vanaf de eerste seconde tot aan de finish vereist. En daarbij uiteraard een optimaal functionerende rally-auto.

vechtdalmarel001_cb44e

Timo van der Marel was met navigatrice/vriendin Rebecca Smart en hun Opel Adam afgereisd naar Hardenberg met een tweeledig doel: de overwinning in de R2-klasse en de verdediging van hun voortreffelijke tweede plaats in de algemene rangschikking in het Nederlands Rallykampioenschap. De Vechtdal rally is modern van opzet, compact en met weinig overbodige kilometers. Alle klassementsproeven lagen dicht bij elkaar en waren goed toegankelijk voor het publiek. Technische stukken asfalt werden afgewisseld met verraderlijke stukken gravel en zand. Die afwisselende omstandigheden zorgden voor een zeer uitdagende en spannende wedstrijd voor alle deelnemers. Er stonden 5 klassementsproeven met een totale lengte van 85 wedstrijdkilometers op het programma.

Het wordt bijna een vanzelfsprekendheid maar ook in de Autosoft Vechtdal Rally waren Timo van der Marel en Rebecca Smart met hun razendsnelle Opel Adam R2 weer oppermachtig en sleepten ze overtuigend de overwinning in de R2-klasse in de wacht. Door hun uitstekende prestatie in Hardenberg en omgeving verstevigden Timo en Rebecca hun tweede plaats overall in de tussenstand voor het Nederlands Rallykampioenschap 2015. Tijdens de Vechtdal Rally werd de Opel Adam-equipe gesponsord door Opel-dealer Juurlink.

vechtdalmarel002_81af2

vechtdalmarel003_3da52

Timo van der Marel
“Voor de 4e keer op rij hebben wij met de Opel Adam de R2-klasse gewonnen en zijn we weer in de top tien gefinisht,” aldus een tevreden Van der Marel aan de finish in Hardenberg. “De Vechtdal Rally was eigenlijk te kort – 85km op snelheid – om echt verschil te kunnen maken. De wedstrijd bestond uit 2 leuke klassementsproeven die respectievelijk 2 en 3 keer gereden moesten worden. Onze kracht komt echter pas naar voren bij grote wedstrijden met veel klassementsproeven waar naast snelheid betrouwbaarheid en consistentie een rol spelen. Maar ook dit weekend heeft de Adam bewezen een betrouwbaar en snel rallywapen te zijn.”

Rebecca Smart
Ook in de Vechtdal Rally werd Timo genavigeerd door Rebecca Smart, afkomstig uit Australië en over enige tijd Mrs. Van der Marel. Zij staat 2e i het kampioenschap voor de navigatoren en was in Hardenberg ook ‘very happy’: “De eerste seizoenshelft zit erop en met nog 3 wedstrijden te gaan staan we er goed voor! Ruim op kop in de R2-klasse en zelfs 2e in het Nederlands Rallykampioenschap. We hadden dit resultaat aan het begin van het seizoen niet durven dromen. En afgelopen weekend was het leuk om de strijd aan te gaan met auto’s uit hogere klassen zoals de Renault Clio, de Honda Civic en de Volkswagen Golf.”

vechtdalmarel005_10c99

vechtdalmarel008_0f326

Stand kampioenschap na 4 wedstrijden:
1. Jasper van den Heuvel. Mitsubishi Lancer Evo X 157 punten
2. Timo van der Marel. Opel Adam 121 punten (nr 1 in R2)
3. Arjen de Koning. Mitsubishi Lancer Evo X 118 punten