Zaterdag 7 juli wordt de Exotic Green Rally verreden en het Autodrop Rally Team is ook hier weer goed vertegenwoordigd. Vier equipes reizen af naar Etten-Leur om daar te strijden in hun klasse.

Equipe Tonnie van Deijne / Kris Botson (Mitsubishi Lancer Evo X R4) en equipe Maarten van Tienen / Gijs Boom (Citroën DS3 R3) komen uit in de Exotic Green Rally terwijl equipe Kevin van Deijne / Martin Nortier  (Suzuki Swift S1600) en equipe Jasper van Tienen / Christiaan van der Rijsen (Citroën C2 R2 MAX) de strijd aan gaan in de R Sport Cars Short Rally. Voor Tonnie en Kevin van Deijne staat er veel op het spel want beide heren strijden om het kampioenschap en zijn gebrand op een overwinning in hun klasse.

Autodrop Rally Team wil vlammen tijdens de Exotic Green Rally 4

Tonnie van Deijne strijdt om de titel

Tonnie van Deijne en navigator Kris Botson zijn met de Mitsubishi Lancer Evo X R4 volop in gevecht om de titel in het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap. Na een ELE Rally met problemen verloren zij de leiding in dit prestigieuze kampioenschap, maar de snelle equipe zal in Etten-Leur met niets minder genoegen nemen dan de winst om zo de strijd om het kampioenschap open te houden. Van Deijne en Botson hebben van de organisatie startnummer 8 gekregen en zullen meteen na de snelle World Rally Cars van start gaan.

Derde plaats divisie 3 doel Maarten van Tienen

Maarten van Tienen en navigator Gijs Boom zijn bezig aan een mooie opmars en tijdens elke rally wordt er meer progressie geboekt met de Citroën DS3 R3. De Autodrop equipe zal met startnummer 44 van start gaan en is gebrand op een goed resultaat. Van Tienen en Boom staan in divisie 3 op een derde plaats en willen deze mooie positie ook na de Exotic Green Rally behouden. De equipe krijgt steeds meer gevoel met de DS3 R3 en wil in Etten-Leur deze stijgende lijn vasthouden.

Kevin van Deijne verdedigt voorsprong in het Short Rally klassement

Kevin van Deijne zal tijdens de R Sport Cars Short Rally weer met zijn vertrouwde navigator Martin Nortier van start gaan. Van Deijne reed tijdens de ELE Rally en de Rally van Ieper met de Belgische navigator Kenneth Delvaux om ervaring op te doen en hoopt zijn ervaring tijdens de R Sport Cars Short Rally in praktijk te kunnen brengen. Van Deijne en Delvaux maakten tijdens de IRC Rally van Ieper een hachelijk moment mee toen de equipe er hard vanaf gingen met de Ford Fiesta R2 van het Autodrop Rally Team, maar op wat spierpijn en een enkel schrammetje na bleef de equipe ongedeerd. De Ford Fiesta leek er ernstiger aan toe, maar de schade blijkt achteraf gelukkig mee te vallen. Tijdens de R Sport Cars Short Rally willen van Deijne en Nortier de voorsprong in het kampioenschap verder uitbreiden en zij zullen dan ook voor de volle winst gaan rondom Etten-Leur.

Sportieve revanche voor Jasper van Tienen

Jasper van Tienen en navigator Christiaan van der Rijsen reden een erg sterke ELE Rally, maar vielen vlak voor het einde van de rally uit met technische problemen. Een haas werd op volle snelheid geraakt waardoor de radiator van de Citroën C2 R MAX teveel beschadigd raakte en de equipe moest opgeven. In Etten-Leur willen van Tienen en van der Rijsen sportieve revanche nemen en laten zien dat ze de snelle C2 R2 MAX steeds beter leren kennen. Een mooi resultaat algemeen én in hun klasse zal dan ook het doel zijn van deze Autodrop equipe.