De Audi TT Roadster is vanochtend onthuld, maar de Duitsers hebben nog meer TT-nieuws voor ons in petto. Vanmiddag dook opeens de eerste schets van de Audi TT Sportback Concept op en volgens Duitse media kunnen we de ‘vierdeurs TT’ op de autosalon van Parijs verwachten.

Autozeitung meldt dat de concept-car in Parijs zij aan zij staat met de Audi TT Roadster. Hoewel de schets een beetje uit de lucht komt vallen, is het niet helemaal een verrassing. Eerder dit jaar vertelde Ulrich Hackenberg, hoofd van Audi’s technische afdeling, al dat Audi nadacht over nieuwe varianten van de TT.

Op deze eerste schets zien we een soort uitgerekte TT met vier portieren. Volgens Autozeitung wordt de TT Sportback Concept 4,47 meter lang. Dat is 2 centimeter langer dan de A3 Limousine, die wel enigszins in het vaarwater van een eventuele vierdeurs TT lijkt te zitten. Het concept is behalve langer ook breder en lager dan de A3 Limousine.

De Audi TT Sportback Concept wordt in Parijs verwacht met een geblazen 2,0-liter viercilinder aan boord. Deze TFSI-motor moet in het studiemodel goed zijn voor 400 pk. Audi heeft na het lekken van de schets nog geen mededelingen gedaan, dus blijft het afwachten tot de autosalon van Parijs.

m1oydabbsry7