Kort na de introductie van de nieuwe TT Coupé heeft Audi de Roadster uit de doeken gedaan. Liefhebbers moeten nog tot maart volgend jaar geduld hebben, pas dan arriveert-ie in de Nederlandse showrooms.

Terwijl we onze eerste rij-indrukken met de ‘dichte’ TT nog aan het verwerken zijn, komt Audi nu al met al het officiële materiaal van de Roadster naar buiten. De elektrisch bedienbare softtop van de TT weegt 39 kilogram (3 kg minder dan de kap van de vorige Roadster) en is verkrijgbaar in drie kleuren. Openen en sluiten kan tot een snelheid van 50 km/h en neemt ongeveer 10 seconden in beslag.

Volgens Audi is het binnen in de nieuwe TT Roadster 6 decibel stiller dan in het uitgaande model. Tegen meerprijs is een windvanger en/of nekverwarming leverbaar. De bagageruimte meet 280 liter, dat is 25 liter minder dan de achterbak van de TT Coupé.

m1oydb5baruo

De nieuwkomer weegt in combinatie met de 2.0 TFSI-motor 1.320 kilo. Dit blok levert 230 pk en 370 Nm. Een stapje hoger in de hiërarchie staat de TTS, die uit dezelfde krachtbron 310 pk en 380 Nm tevoorschijn haalt. Daarmee sprint de TTS in 4,9 seconden naar de 100 en haalt-ie een topsnelheid van 250 km/h.

Quattro-aandrijving en adaptieve schokdempers (Magnetic ride geheten) zijn standaard op de TTS en optioneel bij de overige uitvoeringen. Wie de voorkeur geeft aan diesel, kan terecht bij de 2.0 TDI van 184 pk en 380 Nm.

Audi laat de nieuwe TT (de blauwe op de foto’s) en TTS (de gele) Roadster begin oktober hun publieksdebuut maken op de beurs van Parijs. De levering van de TT begint in maart 2015, op de TTS moeten we nog wat langer wachten. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

m1oydb5baruo m1oydb5b68uq m1oydb5bbtuv m1oydb6bmbux m1oydb6bl1uw

 

Bron: Autoweek