Dankzij een sterk teamresultaat in de tweede DTM-race van dit weekend in Zandvoort gaat Audi in alle drie DTM-kampioenschappen – bij de rijders, merken en teams – aan de leiding. Vanwege de uitsluiting van racewinnaar Marco Wittmann (BMW) noteerde Audi een ijzersterke 1-2-3-4-zege en ging de winst naar Mike Rockenfeller.

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 19

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 20

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 21

Hoewel de auto’s van concurrent BMW met 15 kilogram minder gewicht van start gingen, slaagden Mike Rockenfeller, Loïc Duval (beide Audi Sport Team Phoenix), Mattias Ekström en Nico Müller (beide Audi Sport Team Abt Sportsline) er aan de streep desondanks in beslag te leggen op posities twee tot en met vijf. Vanwege de diskwalificatie van racewinnaar Marco Wittmann (BMW), wiens auto niet conform de reglementen werd bevonden, streek Mike Rockenfeller alsnog de winst op en sloot Audi het weekend in Zandvoort af met een klinkende 1-2-3-4-overwinning.

Dankzij dat resultaat gaat Audi-coureur Mattias Ekström in de DTM-strijd na twaalf van 18 ronden hernieuwd aan de leiding. Tevens voert Audi het constructeurskampioenschap aan én bezet het merk de posities één en twee bij de strijd om de teams, met respectievelijk Audi Sport Team Rosberg en Audi Sport Team Abt Sportsline.

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 22

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 23

Audi aan de leiding na succesvol DTM weekend 24