Arnott levert producten waar grossiers en garagisten geld mee kunnen verdienen

  • Arnott Europe klaar voor Europa
  • Opening door wethouder economische zaken gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • 225 nationale en internationale gasten
  • Hard werken moet bekroond worden
  • 25-jarig jubileum Arnott Inc
  • 400.000 brochures

“Arnott Europe is klaar om Europa te veroveren.” Met deze woorden openden wethouder economische zaken van gemeente ‘s-Hertogenbosch Jan Hoskam, CEO’s Ronald Jacobs en Goswin de Rouw en ongeveer 225 nationale en internationale genodigden tijdens de Grand Opening officieel Arnott Europe Air Suspension Products.

Arnott Europe Grand Opening_2

Arnott Europe heeft sinds de overname door het Amerikaanse zusterbedrijf Arnott Inc. hard gewerkt om dit jaar in heel Europa officieel van start te kunnen gaan. “We hebben een nieuw pand betrokken en ingericht, mensen aangenomen en ze onze missie aangeleerd, op beurzen gestaan en veel gesprekken met afnemers gehad”, aldus een trotse Goswin de Rouw. “Al dit werk hebben we recent bekroond met onze eerste Europese 2015/2016 Product Catalogus die in 400.000 exemplaren in zes verschillende talen naar alle werkplaatsen en grossiers in Nederland, België, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje is gestuurd.”

Nationale en internationale gasten
“Deze Grand Opening is een bekroning op een jaar hard werken en dat wilden we graag vieren met onze families, onze vrienden en binnenlandse en buitenlandse relaties”, vervolgt De Rouw. Onder de gasten bevond zich onder andere een trotse delegatie van zusterbedrijf Arnott Inc. en nationale en internationale gasten waaronder onderdelenimporteurs en grossiers uit landen zoals Slovenië, Polen, Engeland, Portugal en Oekraïne.

Bij Arnott Europe werken op dit moment 14 mensen op verschillende afdelingen.

Arnott Europe heeft een eigen research en development afdeling waar nieuwe oplossingen en onderdelen voor luchtvering van voertuigen worden bedacht en ontwikkelt. Op de marketing- en verkoopafdeling werken bij Arnott Europe mensen met een brede internationale achtergrond die alle belangrijke west en oost Europese talen spreken.

De Rouw “Dit zijn stuk voor stuk enthousiaste en energieke mensen die buiten de gebaande paden denken waardoor we meer kunnen bereiken dan we in eerste instantie voor mogelijk hadden kunnen houden. Ons succes hebben we mede aan dit team te danken.”

Markt in eerste instantie sceptisch 
De markt voor, al dan niet gereviseerde, luchtvering-componenten voor luxe personenwagens groeit. Steeds meer auto’s worden om comfort- & veiligheidsredenen uitgerust met luchtvering. “Desondanks is de onderdelenmarkt initieel vaak nog sceptisch over de verkooppotentie van onze producten”, zegt De Rouw. “Maar als de onderdelenimporteurs en grossiers eenmaal met de verkoop van het product beginnen, wordt de vraag en verkoopmogelijkheid vaak snel duidelijk, groeit het vertrouwen en zien ze de toegevoegde waarde.”

Arnott Europe Grand Opening_4

Arnott Europe Grand Opening_3

Het succes van Arnott Europe komt volgens Ronald Jacobs uit de markt. “Wij faciliteren alleen maar. We proberen de klanten zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. De markt reageert enorm positief op ons bedrijf, op onze werkwijze en op onze producten. Luchtvering producten hebben we voor vrijwel alle automerken en modellen die standaard lucht geveerd zijn.”

De kracht van Arnott Europe is volgens Jacobs de product- en montageondersteuning die ze bieden. “Goswin en ik zijn in 2006 begonnen met het bedenken en bieden van oplossingen voor problemen met luchtveringsystemen. We leveren de onderdelen niet alleen, maar we reviseren, monteren het ook zelf en documenteren en delen onze kennis met diegenen die de informatie nodig hebben. Als iemand ons een vraag stelt, kunnen we daar onderbouwd een concreet antwoord op geven.”

Vermaak voor groot en klein
Na het officiële openingsgedeelte door de wethouder van economische zaken, werden de gasten door het team van Arnott Europe meegenomen voor een rondleiding door het bedrijf en langs de diverse afdelingen. In de werkplaats stonden diverse voertuigen op hefbruggen waar de Arnott onderdelen bekeken konden worden en waar vragen gesteld konden worden. Ook het imposante magazijn, de R&D, de ruimte waar onderdelen zoals compressoren geassembleerd worden en de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten inpandig uit te kunnen breiden, sprak bij menig bezoeker tot de verbeelding.

De Grand Opening van Arnott Europe was voor alle aanwezigen, man, vrouw, groot en klein, een waar feest. De liefhebbers werden getrakteerd op een heerlijke bak koffie van een barista, kinderen konden genieten van een racesimulator en diverse springkussens. Wie van alle activiteiten honger kreeg, werd voorzien van overheerlijke vleesgerechten rechtstreeks van de barbecue.

Over Arnott Europe
Klanttevredenheid is onze belangrijkste missie. We geloven in de levering van hoge kwaliteit luchtveringproducten naar onze gewaardeerde klanten. Als wereldwijd toonaangevende autoriteit van luchtveringproducten en accessoires, committeren wij ons aan de inzet en integriteit van onze oprichters: onvermoeibaar werken aan de verbetering van onze producten en ongeëvenaarde ondersteuning, service en klanttevredenheid. Dat is het Arnott voordeel.

Arnott Europe Grand Opening_6