András Király is de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap bij de Conrad Mazda MaX5 Cup. Tijdens races op Circuit Zandvoort scoorde hij met respectievelijk een tweede en zesde plaats zoveel punten dat hij kampioensleider Marcel Dekker wist te passeren in de ranglijst, met nog één evenement te gaan. Dekker kende een zeer ongelukkig weekend en werd in de tweede race van de baan gereden en daarmee uitgeschakeld, wat hem veel punten kostte. Bij de teams deed Frenk Vollebregt goede zaken voor Lefremi Racing, dat opschoof naar de tweede plek in het kampioenschap.

ANDRÁS KIRÁLY NIEUWE LEIDER IN MAZDA MaX5 CUP 13

ANDRÁS KIRÁLY NIEUWE LEIDER IN MAZDA MaX5 CUP 14

Doekje voor het bloeden voor Marcel Dekker was dat hij wel de snelste raceronde op zijn naam zette, gerekend over beide races, in de 10e ronde van de eerste race in een tijd van 2:07.785.

Dit jaar verdient de beste coureur 60 punten per race, de nummer twee 59 enzovoort. Daarbij komt nog wel een belangrijk aspect en dat is dat elke coureur, onder bepaalde voorwaarden, zijn slechtste drie resultaten van het seizoen mag aftrekken. Zonder deze aftrekresultaten is Király nu de nieuwe leider in de tussenstand, met 875 punten. Dekker zakt naar de tweede plek met 835, gevolgd door Wubben met 816. Bultman en Kreijne blijven vier en vijf met 792 en 769 punten.

In het teamkampioenschap, voor teams die het hele seizoen met meer dan één coureur de strijd aangaan, zijn er per race maximaal 10 punten te verdienen. Frenk Vollebregt van Lefremi Racing scoorde de meeste punten bij de teams en zorgde ervoor dat zijn team opschoof naar de tweede plek, nu met 199 punten. One Racing by Huyer blijft leider in de tussenstand met 216 punten.

De zeven evenementen van de Conrad Mazda MaX5 Cup omvatten totaal 19 races meetellend voor het kampioenschap en vinden plaats op drie verschillende circuits. Naast dat van Zandvoort worden ook Assen en het Belgische Zolder aangedaan.

Voor seizoen 2017 staat er nog één evenement op het programma:
zaterdag 23 september        Zandvoort                     DNRT Finale

ANDRÁS KIRÁLY NIEUWE LEIDER IN MAZDA MaX5 CUP 15

ANDRÁS KIRÁLY NIEUWE LEIDER IN MAZDA MaX5 CUP 16

In Nederland en Engeland is het racen met de Mazda MX-5 al jaren bijzonder populair, evenals in de Verenigde Staten van Amerika, waar Mazda de grootste autosportsponsor is en tevens hoofdsponsor is van het circuit van Laguna Seca. 61 % van alle raceauto’s in Amerika is een Mazda.

De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing. In het nog steeds aan populariteit winnende kampioenschap in Nederland wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA, 1990-1993) met 116 pk (135 Nm) en handgeschakelde vijfbak. Het minimum gewicht, inclusief rijder, is 960 kg. Een zeer betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt.