• Nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio is de absolute ster van de show
  • Perfecte mix van het nieuwe Alfa Romeo paradigma en een ultiem toonbeeld van het ‘la meccanica delle emozioni’ concept
  • Orderboeken openen in vierde kwartaal 2015. Verwachte vanafprijs bedraagt € 108.000 voor Nederland
  • Ook in de schijnwerpers staan de fascinerende Alfa Romeo 4C Coupé en Spider, als moderne iconen van de racespirit die onlosmakelijk verbonden is met Alfa’s DNA
  • Iconische Giulia T.I. Super uit 1964 als klassieke representant van het legendarische groene klavertje vier, dat al sinds 1923 op de krachtigste Alfa’s modellen prijkt

Alfa Romeo is op de IAA 2015 present met een compleet nieuwe stand. Een ronduit imposante verschijning en met een ontegenzeggelijke premium aantrekkingskracht. Een hoofdrol is weggelegd voor de geheel nieuwe Alfa Romeo Giulia in de legendarische top-of-the-range Quadrifoglio-uitvoering. Hij vertegenwoordigt het nieuwe Alfa Romeo paradigma en is het ultieme toonbeeld van het concept ‘la meccanica delle emozioni’.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_03

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_02

Er staan verscheidene exemplaren van de Alfa Romeo Giulia in Frankfurt, stuk voor stuk getooid met de Quadrifoglio-badge om het premium karakter te onderstrepen. Er is keus uit vijf kleuren – Competizione Red, Trofeo White, Vulcano Black, Vesuvio Grey en Montecarlo Blue – in combinatie met lederen/Alcantara interieurbekleding.

De auto’s op de stand hebben een 510 pk sterke zescilinder 2,9-liter biturbobenzinemotor. Deze krachtbron, geïnspireerd op de technologie en expertise van Ferrari, geldt als de nieuwe benchmark van Alfa Romeo. Met een dergelijk hoog vermogen zijn adembenemende prestaties verzekerd, zoals een topsnelheid van 307 km/uur en een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in slechts 3,9 seconden. De huiveringwekkende prestaties, waaraan ook het hoge koppel van 600 Nm bijdraagt, gaan hand in hand met opvallend gunstige emissiecijfers. Met een CO2-uitstoot van 198 g/km behoort de Giulia Quadrifoglio tot de schoonste in zijn klasse. De engineers focusten zich ook op actieve veiligheid: de sportieve topversie heeft slechts 32 meter nodig om van 100 km/uur tot stilstand te remmen.

Veel premium features en uitrusting zijn standaard. De reguliere Quadrifoglio-uitvoering is vanaf het vierde kwartaal te bestellen voor prijzen vanaf € 108.000 in Nederland.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_01

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_08

Het onmiskenbaar sportieve karakter van Alfa Romeo komt ook tot uiting in het gedistingeerde design, met drie typisch Italiaanse kenmerken: perfecte verhoudingen, eenvoud en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Bij de Giulia Quadrifoglio draait alles om de bestuurder en de belofte van een adembenemende rijervaring met een responsieve acceleratie, perfect stuurgevoel en zeer adequaat schakel- en remgedrag.

Verder leveren de perfecte gewichtsverdeling (50:50), de geavanceerde wielophanging (ook een exclusief kenmerk van Alfa Romeo) en een zeer directe besturing bij aan de ongekende rijbeleving. Ondersteund door unieke en exclusieve technische oplossingen als Torque Vectoring voor uitmuntende stabiliteitscontrole, Integrated Brake System voor de kortst mogelijke remweg en een beweegbare Active Aero Splitter voor optimale downforce bij hoge snelheden.

Tot slot combineert de Alfa Romeo Giulia indrukwekkende motorprestaties met tal van ultralichte materialen, zoals koolstofvezel, aluminium, aluminium composiet en kunststof om de beste gewichts-vermogensverhouding te krijgen (aanzienlijk minder dan 3 kg/pk). Het drooggewicht komt uit op 1.524 kg.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_06

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_07