Zeven maanden na zijn komst bij de dealers, is de Opel Mokka nu al een absolute bestseller. Opel ontving meer dan 100.000 orders voor de compacte SUV, die bijzonder populair is in Duitsland, Rusland, Engeland, Italië, Frankrijk en Nederland. Maar dit uiterst succesvolle Opel-model is niet van plan op zijn lauweren te rusten, getuige bijvoorbeeld de beschikbaarheid van de 103 kW/140 pk sterke 1.4-liter turbo-variant, die nu ook verkrijgbaar is met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. Het nieuwe infotainmentaanbod zorgt voor eersteklas entertainment. Voor extra aankleding zijn er dan weer de nieuwe 19 inch wielen en de trendy metaalkleur Orange Rock.

“De Opel Mokka is nu al een enorm succes, ook al is hij nog maar enkele maanden op de markt. Zowel de consumenten als de experts zijn erg enthousiast. De vele prijzen die onze nieuwkomer al in ontvangst mocht nemen zijn daarvan het bewijs. Hij is bijvoorbeeld “Auto met vierwielaandrijving van het Jaar,” zegt Duncan Aldred, waarnemend Vicepresident Sales, Marketing & Aftersales van Opel. “Om die leiderspositie te behouden, maken we de Mokka nog aantrekkelijker, met nieuwe motoren en hoogwaardige infotainmentopties. Zo spreken we doelgroepen aan die tot nu toe misschien nog twijfelden.”Al 100.000 orders voor de Opel Mokka 13

Onderhuids vernieuwd: Turbo met voorwielaandrijving
Het motoraanbod van de Mokka wordt nu uitgebreid met een aantrekkelijk alternatief: terwijl de 1.4 turbobenzinemotor aanvankelijk alleen verkrijgbaar was met geavanceerde vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak, kunnen klanten de 103 kW/140 pk sterke variant van de Mokka nu ook bestellen met voorwielaandrijving en een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak.
Met zijn handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stop-systeem verbruikt de compacte SUV slechts 5,9 liter benzine per 100 km, met een uitstoot van 139 g/km CO2. Hij bereikt vanuit stilstand 100 km/u in 9,9 seconden en haalt een topsnelheid van 193 km/u.Al 100.000 orders voor de Opel Mokka 14

Het interieur is al even overtuigend, met het nieuwe, ultramoderne infotainmentsysteem Navi 950. Alle elektronica is makkelijk te bedienen via het 7 inch grote kleurenscherm van hoge resolutie, waar ook het beeld van de optionele achteruitkijkcamera op verschijnt. Voor de telefoon en audiostreaming is er een Bluetooth-aansluiting aanwezig. Het Navi 950-systeem wordt standaard geleverd met kaarten voor heel Europa en kan geüpdate worden via de USB-poort.

Al die opties in het interieur van de Mokka zitten uiteraard verpakt in een aantrekkelijk exterieur. De compacte SUV is een ware blikvanger met zijn nieuwe metaalkleur Orange Rock en de optionele lichtmetalen, 19 inch vijfspaaks wielen.

Overtuigende attributen
De Mokka staat zowel in de stad als daarbuiten zijn mannetje. Hij is geschikt voor het dagelijkse gebruik en ideaal voor een sportief weekend. Al 100.000 orders voor de Opel Mokka 15Met een lengte van 4,28 meter biedt hij genoeg ruimte voor vijf passagiers én een hoge zitpositie. Hij brengt innovatieve functies uit de hogere voertuigklassen binnen bereik van een brede doelgroep. Dat is het geval voor het adaptieve verlichtingssysteem AFL+, de ergonomische stoelen met het kwaliteitslabel van Aktion Gesunder Rücken e.V. (Actie Gezonde Rug) en de geïntegreerde FlexFix-fietsendrager van tweede generatie – allemaal voorzieningen die de Mokka in het compacte SUV-segment heeft geïntroduceerd.

Verder verbetert een hele reeks technologieën het rijcomfort en de veiligheid, zoals het elektronische stabiliteitsprogramma ESPPlus met Hill Start Assist en Hill Descent Control, de Opel Eye-frontcamera van tweede generatie met vooraanrijdingsassistent en verbeterde verkeersbord- en rijstrookassistent. De Mokka kan ook worden uitgerust met voor- of vierwielaandrijving (AWD). Het 4×4-systeem detecteert wanneer tractie nodig is op alle vier de wielen en zorgt er indien nodig voor dat de tractie het maximumniveau bereikt.

Het nieuwe model met voorwielaandrijving, 1,4-liter turbobenzinemotor, handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stop is verkrijgbaar vanaf 24.995 euro.Al 100.000 orders voor de Opel Mokka 16