AIWAYS, de in Shanghai gevestigde aanbieder van oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, heeft de eerste schetsen openbaar gemaakt van zijn elektrische cross-overcoupé U6ion. De publicatie hiervan gaat vooraf aan de wereldwijde première van het model op de Autosalon van Genève 2020 volgende maand. 

De U6ion wordt de tweede volledig elektrische SUV van AIWAYS. Hij is gebaseerd op hetzelfde MAS-platform (‘More Adaptable Structure’) als zijn seriegenoot de U5. 

Onder toezicht van Ken Okuyama, schepper van de Ferrari Enzo en voormalig hoofdontwerper bij Pininfarina en nu hoofdadviseur Design en Vormgeving bij AIWAYS, heeft het bedrijf een vormentaal weten te creëren die de ‘slimme en vereenvoudigde technologie’ belichaamt die ten grondslag ligt aan het ontwerp van de producten van AIWAYS. 

AIWAYS geeft voorproefje elektrische cross-overcoupé U6ion  4Dongfei Luo, hoofdontwerper bij AIWAYS: “De schetsen van de U6ion laten een cross-overcoupé zien met een harmonieuze en spannende carrosserievorm. Het model richt zich op jonge autogebruikers die op zoek zijn naar een emissievrije SUV die garant staat voor stijl, gebruiksgemak en elektrisch rijplezier.”

De U6ion zal tijdens de Autosalon van Genève voor het eerst aan de media en het publiek gepresenteerd worden. De persconferentie van AIWAYS wordt gehouden op de persdag om 13:15 uur (dinsdag 3 maart, hal 2, stand 2121).