Van 20 t/m 22 april vindt de grootste indoor agrarische oldtimershow van Europa plaats in Expo Assen. Tijdens AgriClassic kunnen liefhebbers genieten van vele machines uit het verleden. Een recordaantal deelnemers laat een prachtig overzicht van ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie zien vanaf het jaar 1900. Het hoofdthema van AgriClassic is “De aardappel” waarbij het hele proces van poten tot rooien en verwerken voorbij komt.

80 jaar landbouwmechanisatie 
In de 14.000 m2 grote hal zijn meer dan 400 verschillende trekkers, stationaire motoren en landbouwwerktuigen te zien. Vele verschillende merken geven een mooi beeld van de ontwikkeling in de landbouwmechanisatie van de afgelopen 80 jaar. De oudste machine is van het begin van het mechanisatietijdperk. Dit jaar zijn er naast draaiende stationaire motoren ook voor het eerst draaiende grondverzetmachines te bezichtigen. Een uniek rookafzuigsysteem zorgt ervoor dat de bezoekers hiervan geen hinder ondervinden. Naast alle oldtimers is er een kleine markt met onderdelen, gereedschappen en miniaturen en enkele workshops voor vrouwen en kinderen. 

Agrarische oldtimers te bewonderen tijdens paasdagen 2

Hoofdthema ‘De aardappel’ 
Tijdens AgriClassic wordt er extra aandacht geschonken aan het thema “De Aardappel”. Vooral de ontwikkeling van poten en rooien wordt onder de aandacht gebracht met een groot aantal verschillende landbouwwerktuigen van oud tot nieuw. Zo is er een structural aardappelpootmachine “systeem Gerlsma” te zien. De bekende werpradrooier is te bewonderen maar ook een nieuwe aardappelrooier waardoor de ontwikkeling goed te zien is. Naast de machines is er ook aandacht voor de verwerking van de aardappel en de aardappel als consumptiemiddel. 

AgriClassic is van 20 t/m 22 april te bezoeken. De beurs is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 5,-.  Kijk voor meer informatie op www.agriclassic.nl.  Expo Assen bevindt zich naast het bekende TT circuit, met een eigen afslag op de A28.