Kevin Abbring, deel uitmakend van het Hyundai Mobis World Rally Team, start komend weekend in de ADAC Rallye Deutschland, de negende ronde uit het World Rally Championship (WRC) 2015. Het is de derde maal dit seizoen dat onze landgenoot met een Hyundai i20 WRC uitkomt in een WRC-Rally.

Net als de andere fabrieksrijders beschikt Kevin nu ook over de – snellere – stuurschakeling. Abbring heeft onder andere persoonlijke sponsoring van twee Nederlandse bedrijven, OVD Groep en Geris Dairy Solutions.

Rallye Deutschland heeft zoals altijd Trier als thuisbasis, met start en finish voor het eeuwenoude Porta Nigra. De Rallye Deutschland wordt door vriend en vijand beschouwd als de moeilijkste asfaltrally uit het WRC, met kronkelende, smalle weggetjes door de wijngaarden aan de Moezel en de zware endurance proeven over het militaire oefenterrein van Baumholder.

Kevin Abbring: “Het onvoorspelbare weer speelt vaak een belangrijke rol hier waardoor de bandenkeuze nog belangrijker is dan normaal. Daarnaast heb je hier te maken met veel verschillende soorten asfalt en dus veel veranderingen van grip waar je als rijder constant op moet inspelen.”

Team Principal Michel Nandan: “Duitsland is onze thuisrally, vooral ook omdat het Hyundai Motorsport onderkomen in Alzenau niet op grote afstand ligt. Voor de tweede keer dit jaar komen we met vier Hyundai i20 WRC auto’s aan de start, en voor de eerste keer met vier auto’s bij een asfaltrally. Alle vier rijders hebben hier afgelopen week in deze omgeving getest en we zijn content met de set-up van de auto’s. Onze vierde rijder is Kevin Abbring en die voelt zich prima thuis op asfalt.”

Het is de derde rally dit jaar van Kevin Abbring en Sebastian Marshall voor Hyundai Motorsport, na Zweden en Polen eerder dit seizoen. Abbring: “In tegenstelling tot de WRC-rally in Polen hebben we deze wedstrijd een stuk beter kunnen voorbereiden. De auto zal zeker competitiever zijn en met een testdag tussen de wijnranken achter de rug hebben we in ieder geval een idee wat ons daar te wachten staat. Het is voor ons de eerste keer met de Hyundai I20 WRC op asfalt maar we gaan er met een goed gevoel aan beginnen. Ik heb drie keer eerder aan deze rally deelgenomen die bekend staat als het meest tricky asfalt evenement van het WRC, maar de laatste keer is alweer 5 jaar geleden. Toch blijft het hoofddoel ervaring opdoen en dat gaat alleen maar door zoveel mogelijk kilometers te maken en te finishen. We hopen op een goede verkenning en we gaan ervan genieten.

Persoonlijke sponsors
Ook bij de Deutschland Rallye heeft Kevin persoonlijke sponsoring van twee Nederlandse bedrijven, Geris Dairy Solutions en OVD Groep.

Ziad Geris van Geris Dairy Solutions over de samenwerking met Abbring: “Wij ondersteunen Kevin vanuit passie voor de sport en zijn trots op een Nederlands talent wat nog ver kan komen. Een lange weg te gaan en onderaan beginnen, erin blijven geloven net als wij dat zakelijk doen spreekt ons zeer aan. Via GP-Elite zijn wij met de rallysport in aanraking gekomen en hebben daarbij vaak van Kevin instructie gekregen. Wij zijn ervan overtuigd dat als Kevin de komende jaren zijn focus en energie goed gebruikt hij tot de wereldtop kan gaan behoren. Prachtig om daar een steentje aan te kunnen bijdragen”.

Geris Dairy Solutions heeft de laatste jaren een excellente, wereldwijde reputatie opgebouwd als leverancier van industriële kaasproducten.

Ook de OVD Groep ondersteunt Kevin graag in zijn ambities om de eerste Nederlandse wereldkampioen in het WRC te worden! “Uniek dat voor het eerst in de geschiedenis een Nederlands rallytalent is vastgelegd door een WRC-fabrieksteam,” zegt Wouter Ploeg. “Wij geloven vast in hem en we hopen dat we hem met onze sponsoring verder kunnen helpen om zijn doel te bereiken.”

OVD Groep houdt zich via OVD Opleidingen Retail en OVD Educatieve Uitgeverij bezig met het opleiden van jonge talenten met ambities net als Kevin. “Samen met mijn passie voor de rallysport was de keus daarom snel gemaakt om Kevin te ondersteunen,” sluit Ploeg, zelf ook een verdienstelijk rallyrijder, af.

141641_Abbring07POL2015sv099_c0dd0