Op 1 september aanstaande staat in Oss onder meer een drukbezet standhoudersdorp en een compleet (Dakar) rally bivak waar vele rally equipes, waaronder Tim Coronel en Team Maxxis Dakar. Daarnaast organiseert 4WD Festival in samenwerking met de stichting “Kinder Droomwens” een sponsortoertocht.

Het standhoudersdorp is de gehele dag toegankelijk en laat een gevarieerd outdoor-, 4×4- en lifestyle aanbod zien: van outdoor tot Dakar, van 4×4-clubs tot importeurs, van 4×4 specialisten tot kleding en alles wat daar tussen zit. De 4WD Catwalk laat de nieuwste, uniekste en meest opgebouwde 4×4’s zien.

De rally auto’s rijden twee keer demo op het off-road terrein en zorgen ongetwijfeld voor spektakel. Daarbij zijn diverse bekende teams die hebben deelgenomen aan de Dakar rally, de African Eco Race, het NK Challenge, het NK Offroad Racing en Trial. Zij bieden een prachtig overzicht van de 4×4-sport, die in Nederland floreert.

4WD Magazine staat centraal in het standhoudersdorp en in het midden van dit dorp staat het muziekpodium waar zowel een  DJ als live bands voor de muzikale omlijsting zorgen. Het uitgebreide horecaplein met terras zorgt voor de inwendige mens en voor de kids biedt het 4WD Festival ook vertier, want, naast alle “echte” 4×4’s, staat er een uitdagende skelter “Jungle Avontuur”, een Dakar radiografische bestuurbare autoracebaan, een draaimolen, 2 luchtkussens en een klimtoren, op hen te wachten.

De entree is gratis, men betaalt bij voorinschrijving via de website www.4wdfestival.nl slechts € 5,- voor het parkeren. Via dezelfde website kan men zich ook inschrijven voor de sponsor toertocht tbv stichting “Kinder Droomwens”en voor het vrij-rijden-parcours (max 200 auto’s en voorinschrijven verplicht!).

4WD Festival Oss 6

4WD Festival Oss 7

4WD Festival Oss 6

4WD Festival Oss 9

4WD Festival Oss 10