Op 26 augustus aanstaande zal , na een jarenlange afwezigheid, weer een kleinschaliger editie van het roemruchte 4WD Festival organiseren. Ditmaal zal het plaatsvinden op het motocrossterrein in Oss.

4WD Festival is terug! 4

In het kort

Het 4WD Festival wil een festijn zijn, waar 4×4-automerken, leveranciers van accessoires en –equipment zich zullen presenteren, maar ook een evenement, waarop alle facetten van autosport te zien zijn en alles, dat je nodig kunt hebben voor avontuurlijke vakantiereizen.
Daarnaast zullen er demo’s zijn met trial-, challenge-, snelheids- en Dakar-4×4’s en kunnen belangstellenden meerijden, of zelf (vrij) off-road rijden. Ook een 4×4-show hoort uiteraard bij het 4WD Festival: behalve talloze nieuwe 4×4’s zullen er ook diverse bijzondere 4WD-voertuigen op de ‘car catwalk’ worden geshowd. Verder zijn er horecapleinen, een ‘kids world’, muzikale omlijsting, etc. Dat alles maakt, dat het 4WD Festival voor jong en oud een complete dag 4×4-plezier is.

Oude tijden

In de jaren ’80, begin ’90 was het 4WD Festival een begrip in 4×4-land. Het was een tweedaags festijn, dat plaatsvond op het Circuit van Zandvoort (waar je toen nog off-road mocht rijden). Het evenement werd door vele tienduizenden enthousiastelingen bezocht, maar off-road rijden op het Circuit werd verboden. Het vinden van een betere locatie in de daaropvolgende jaren liep op niets uit. De afgelopen jaren ontbrak het in Nederland dus eigenlijk aan een dergelijk evenement.

Sander van Zijl, uitgever van 4WD Magazine en organisator van het 4WD Festival, legt uit: ‘In de afgelopen jaren zijn er talloze 4×4-beurzen en -evenmenten georganiseerd, maar een jaarlijks groot evenement, dat alle facetten van de 4WD-wereld laat zien, was er niet meer. Steeds weer kregen wij van de lezers en vanuit de markt de vraag, of wij als 4WD Magazine het initiatief wilden nemen een dergelijk festijn weer op te zetten.’

Met het doen herleven van het 4WD Festival wil 4WD Magazine, tesamen met haar reisorganisatie 4WD Travel, aan de vraag naar een landelijk 4×4-evenement voldoen. ‘Iedereen, die interesse heeft in 4×4-auto’s, zal kennis kunnen maken met de 4WD wereld in de breedste zin van het woord’, aldus Sander van Zijl.

Gratis toegang

Het 4WD Festival is GRATIS te bezoeken, na aanmelding via de website www.4wdfestival.nl. Op de website staan alle informatie, het programma en de laatste updates!