Citroën en C-segment modellen zijn een succesvolle match, al sinds de eerste C4 uit 1928. In dit kader speelt ook de GS een grote rol in de geschiedenis van Citroën, die in 1971 werd verkozen tot ‘Car of the Year’ en dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Andere C-segment modellen die vermaard zijn om hun karakter, comfort en rijeigenschappen zijn de Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 en 2010) en C4 Cactus.

Innovatief postuur en assertieve stijl
De Citroën C4 valt op door een vernieuwend ontwerp in dit segment, met een unieke en stoere identiteit. Het model combineert de elegante en dynamische designelementen van een hatchback met kenmerken van een SUV. De aerodynamische en vloeiende lijnen die typerend zijn voor Citroën, worden gecombineerd met een nieuwe stijluitdrukking, vooral de V-vormige signatuur van de LED-verlichting aan de voor- en achterzijde. Het warme en hightech interieur staat garant voor optimaal comfort en moderniteit, terwijl de auto geheel naar eigen wens is te configureren dankzij de keuze uit 31 combinaties voor het exterieur en zes verschillende thema’s voor het interieur. 

Citroen evolueert C4 8
Copyright William CROZES @ Continental Productions

100% elektrisch, benzine of diesel
Het nieuwe model biedt klanten de keuze uit aandrijftechniek die het beste past bij hun behoeften. De C4 wordt leverbaar met keuze uit nieuwe benzinemotoren met vermogens uiteenlopend van 74 kW (100 pk) tot 114 kW (155 pk) en dieselmotoren met vermogens van 81 kW (110 pk) tot 96 kW (130 pk), terwijl de ë‑C4 beschikt over 100% elektrische aandrijving met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een actieradius van 350 km (WLTP).

Citroen evolueert C4 9Een nieuwe uiting van het Citroën Advanced Comfort®-programma
Het Citroën Advanced Comfort®-programma tilt het comfort van de nieuwe C4 en ë-C4 naar een ongekend niveau. De wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort-stoelen staan garant voor optimaal rijcomfort. Het interieur is weldadig en riant met best-in-class knieruimte, slimme opbergruimtes en de unieke Citroën Smart Pad SupportTM.

Citroen evolueert C4 10Verder zorgt het lichte interieur voor een rustgevende sfeer met sfeervolle materialen en kleuren en een elektrisch bedienbaar, glazen schuifdak. Twintig rijhulpsystemen, waaronder het semi-autonome (level 2) Highway Driver Assist, en de nieuwste connectiviteitssystemen zorgen voor extra gemoedsrust, gebruiksgemak en veiligheid.