Copyright maison-vignaux @ Continental Productions

De Ami is een bijzonder compacte vierwieler van 2,41 meter lang, 1,39 meter breed en 1,52 meter hoog. De 6 kW (8 pk) sterke elektromotor is goed voor een topsnelheid van 45 km/u. De actieradius van 75 km is uitstekend geschikt voor korte ritten binnen en buiten de stad en bovendien fors meer dan de gemiddelde afstand die dagelijks gereden wordt.

De lithium-ion batterij met een capaciteit van 5,5 kWh behoort tot de meest geavanceerde op de markt en is via een 230V huishoudelijk stopcontact in slechts drie uur opgeladen, net zo eenvoudig als een smartphone. De platte batterij is verwerkt in de bodem van het voertuig voor maximale passagiersruimte.

Veel licht en functionaliteit
Dankzij het grote glasoppervlak inclusief het standaard panoramadak zijn inzittenden verzekerd van veel lichtinval. Dat zorgt voor goed zicht rondom en versterkt het gevoel van ruimte in de cabine. De zijruiten scharnieren op dezelfde wijze als bij de legendarische 2CV.

De Ami biedt plaats aan twee inzittenden en een gemakkelijke toegang dankzij de grote portieren die in tegengestelde richting van elkaar openen. Ook is de passagiersstoel verder naar achteren geplaatst dan de bestuurdersstoel om de passagier extra ruimte voor de benen en ellebogen te bieden.

De bestuurdersstoel is in lengte verschuifbaar, terwijl de zitpositie zich op dezelfde hoogte bevindt als andere weggebruikers. De ruimte bij het voetendeel van de passagier en achter de bestuurdersstoel biedt voldoende plaats aan handbagage.

Beschermend
De hoogte en de zitpositie van de Ami bevinden zich op dezelfde hoogte als andere voertuigen en zorgen voor een goed zicht op de weg. Dankzij de gesloten en verwarmbare cabine biedt de Ami een aanzienlijk betere bescherming dan twee- of driewielers en meer comfort en rust ten opzichte van het openbaar vervoer.

Auto delen
Voor klanten die specifieke mobiliteitsbehoeften hebben, bijvoorbeeld voor één minuut, één uur of één dag is de Ami ook beschikbaar via een autodeelprogramma. In Frankrijk biedt Free2Move abonnees een aantrekkelijk tarief van € 0,26 per minuut, ofwel een vergelijkbaar of zelfs lager prijsniveau dan bij deelprojecten met scooters. Bovendien is Free2Move de enige aanbieder op de markt die autodelen vanaf 16 jaar mogelijk maakt. 

Online te bestellen
Geheel in lijn met de merkslogan ‘Inspired By You’ speelt Citroën in op het veranderende consumptiegedrag om zo dicht mogelijk bij de klant te blijven. Daarom heeft het merk een digitaal ecosysteem ontwikkeld dat een unieke ervaring biedt via een 100% online klantreis, een primeur in dit deel van de markt.

De Ami kan in Frankrijk vanaf 11 mei 2020 online besteld worden, 24 uur per dag, zeven dagen per week, eenvoudig vanuit huis.

De Ami is te koop voor prijzen vanaf € 6.900,- inclusief BTW en exclusief subsidies. Ook bij directe aanschaf is het model dus beschikbaar voor een uiterst scherp bedrag, dat ongeëvenaard is voor een 100% elektrisch voertuig voor twee personen met een gesloten cabine. Net als bovengenoemde bedragen zijn ook deze prijzen indicatief voor de toekomstige situatie in Nederland. Genoemde prijzen zijn van toepassing in Frankrijk en indicatief voor Nederland.

Levering aan huis
Een ander kenmerk van de Citroën Ami is dat die op het gewenste adres bezorgd wordt. De gehele levering en overdracht inclusief uitleg duurt slechts 30 minuten. Dit wordt verzorgd door een productspecialist die ook de My Citroën-app voor de klant kan installeren en de werking daarvan kan toelichten indien gewenst.