Nederlandse rallyrijder is met Peugeot 208 concurrentie te snel af in Belgische Condroz-rally. – Abbring wint 5 rally’s dit jaar!

Huy/Amsterdam, 3 november 2013 – Nederlands rallytalent Kevin Abbring heeft dit weekend de kampioenstitel in de Franse Peugeot 208 Rally Cup in de wacht gesleept door op de eerste plaats te eindigen van de Cup in de Condroz-rally in België. Er stonden in de omgeving van Huy in de Belgische Ardennen maar liefst 27 klassementsproeven op het programma die loodzwaar waren geworden door het slechte weer. Hevige regenval had de wegen spiegelglad gemaakt waardoor het uiterste van mens en machine werd gevergd. Veel deelnemers raakten van de weg of kenden veel problemen. Niet voor niets wordt de Condroz algemeen beschouwd als één van de moeilijkste rally’s in Europa. Ook Abbring heeft af moeten rekenen met wat tegenvallers maar kon na een uitstekend gereden rally aan de finish uiteindelijk de kampioensbeker in ontvangst nemen.

 

Voorbereiding

Voor een optimale voorbereiding op de rally had Abbring, mede dankzij extra steun van Peugeot Nederland, op woensdag een testsessie kunnen afwerken. Daarvoor was een weggetje in de omgeving van Huy afgehuurd. Het was nagenoeg de enige droge dag de afgelopen week en dat was niet ideaal om een set-up te maken voor een wedstrijd. Dus werd ’s ochtends de Peugeot 208 afgesteld voor droog weer. ’s Middags was een boer uit de omgeving bereid om het testtraject met een gierwagen kletsnat te maken, zodat ook een afstelling voor regenachtige omstandigheden kon worden gevonden.

 

Kevin Abbring: “Dit is de eerste keer dat ik aan de start van de Condroz-rally ben verschenen en het is mij niet meegevallen eerlijk gezegd. De rally was eigenlijk symbolisch voor het hele seizoen. Succes afgewisseld met tegenslag. Ik baalde behoorlijk toen ik na drie overwinningen in Auxerre op moest geven. Ik moest daarna weer opnieuw beginnen en uiteindelijk heb ik toch nog twee keer kunnen winnen. Toch is het seizoen niet gemakkelijk geweest want ik heb met Stéphane Lefebvre een enorme strijd moeten leveren. Dit is vandaag voor Pieter en mij een fantastische dag en we zijn heel blij. Ik kan nu dankzij Peugeot weer terugkeren op internationaal niveau.”

Uitslag Condroz Rally

1. K. Abbring, 2.43.58.8 – 2. C. De Cecco op 15s8 -3. D. Gago op 3.26.6 – 4. D. Millet op 6.30.4 – 5. C. Martin op 6.35.6.

Snelste tijden

Abbring (19), Lefebvre (6), Martin (1)

Eindstand Kampioenschap

1. K. Abbring, 120 pnt – 2. S. Lefebvre, 98 pnt – 3. D. Millet, 95 – 4. C. Martin, 83 – 5. D. Gago, 35 – 6. J.L.

Taormina, 34 – 7. B. Riberi, 30 – 8. S. Consani, 27 – 9ex. F. Comoli, et C. Cherain, 21, etc.

Peugeot 208 Rally Cup France: Kevin Abbring wint kampioenschap 4