In de vierde etappe van de Dakar Rally is er een abrupt einde gekomen aan de ambities van het team van GINAF Rally Power. Jan Lammers moest de GINAF met motorische problemen aan de kant zetten. De schade was te groot om zonder hulp van de monteurs te repareren. Het team is daarmee uit de wedstrijd.

De vierde etappe telde 419 kilometers op snelheid en vormde het eerste deel van de marathon-etappe. De deelnemers mogen tussen de vierde en vijfde rit geen gebruik maken van hun serviceteams. Een uitdagend element in de Dakar Rally, maar in dit geval fataal voor Jan Lammers, navigator Erik Kofman en monteur Emiel Megens.lammers 5

 

Op zo´n 100 kilometer voor de finish van de klassementsproef sloeg het technische noodlot voor de GINAF Rally Power formatie genadeloos toe. Monteur Emiel Megens bracht de problemen in kaart en analyseerde de mogelijkheden voor de GINAF-mannen om hun koers te vervolgen. Na een uitgebreide inspectie bleek de schade aan het Cummins-motorblok te groot. De marathon-etappe sluit iedere vorm van hulp van buitenaf uit en de drie mannen op de wedstrijdtruck waren technisch gezien niet in staat het probleem op tijd op te lossen.

k voor Wuf van Ginkel de teameigenaar die dit jaar de Dakar Rally vanuit Ederveen volgt, komt de tegenslag als een volkomen verrassing. ,,Dit is echt het laatste waar we rekening mee hadden gehouden. Ik heb veel vertrouwen in de Cummins-motor. Maar ja, het is en blijft een mechanische sport. Er kan altijd iets kapot gaan. Ook al verwacht je het niet.

lammers 2