Tijdens de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) toont Renault zijn complete visie op duurzame en gedeelde mobiliteit van de toekomst met drie gerobotiseerde conceptmodellen, de EZ-ULTIMO, EZ-PRO, en de EZ-GO.

Deze nieuwe vorm van mobiliteit biedt de kans om kostbare reistijd nuttig te besteden. De Augmented Editorial Experience-capsule gepresenteerd op de stand van Groupe Renault, biedt een realistische, meeslepende interieurervaring waarin redactionele content, multimedia en mobiliteit met elkaar worden gecombineerd om kostbare reistijd op geheel nieuwe wijze te benutten.

 120 jaar duurzame mobiliteit voor iedereen 10

Renault ZOE Iconic: een nieuwe gelimiteerde uitvoering
De Renault ZOE is met meer dan 100.000 verkochte exemplaren de bestverkochte elektrische auto in Europa. De ZOE is sinds zijn marktintroductie eind 2012 uitgegroeid tot een icoon in het EV-segment. Het is dan ook geen toeval dat de nieuwe, gelimiteerde uitvoering van de ZOE onder de naam ‘Iconic’ door het leven gaat.

Deze nieuwe versie, die debuteert op de Autosalon van Parijs, is uitgerust met exclusieve kunstleder/TEP stoffen bekleding in antraciet in combinatie met een nieuwe Gris Highland exterieurkleur en nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen. Als accessoire beschikt de ZOE nu over een slimme vlakke kofferbakvloer met dubbele laadbodem, handig voor het opbergen van de laadkabels. De ZOE Iconic is leverbaar met de R110-motor met een realistische actieradius van 300 kilometer. De prijzen en data worden in een later stadium bekend gemaakt.

120 jaar duurzame mobiliteit voor iedereen 11

Moov’In Paris en nieuwe mobiliteitsdiensten
Als reactie op het snel veranderende gedrag van klanten levert Groupe Renault nieuwe mobiliteitsdiensten met behulp van deelauto-oplossingen, ride-hailing diensten, korte termijnverhuur en rond 2022 ook door nieuwe mobiliteitsdiensten met autonome gerobotiseerde voertuigen.

Als Europees leider op het gebied van gedeelde elektrische voertuigen – met 5.000 exemplaren van de ZOE in acht grote steden en diverse sterke samenwerkingsverbanden – heeft Groupe Renault besloten om in Frankrijk stapsgewijs een commercieel aanbod van elektrische mobiliteit aan te bieden voor inwoners van Parijs, bewoners en bezoekers van Ile-de-France via Marcel (ride-hailing dienst), Moov’In Paris by Renault (free-floating) en Renault Mobility (korte termijnverhuur). Tegen het einde van 2019 is er een vloot van 2.000 elektrische voertuigen beschikbaar via deze verschillende initiatieven in Frankrijk.

120 jaar duurzame mobiliteit voor iedereen 12

Ontdek de nieuwe Renault Kadjar op de show
Renault presenteert op de stand de nieuwe Kadjar met nog aantrekkelijkere styling en meer comfort. De Kadjar kenmerkt zich nog altijd als een echte SUV, maar met een modernere uitstraling met meer dynamiek. Speciale aandacht ging uit naar comfort, kwaliteitsbeleving en ergonomie. Het interieur is compleet herzien om nog meer comfort te bieden.

De nieuwe Renault Kadjar is leverbaar met nieuwe benzine- en dieselmotoren die garant staan voor meer rijplezier dankzij het lagere brandstofverbruik en betere prestaties. De TCe GPF 1,3-liter benzinemotor is leverbaar met vermogens van 103 kW (140 pk) en 118 kW (160 pk). Deze nieuwe benzinemotor is ontwikkeld in samenwerking met Daimler en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen van beide fabrikanten. Ten opzichte van de vorige TCe-motor biedt de nieuwe krachtbron meer vermogen over een breder toerenbereik, meer trekkracht bij lagere toerentallen, een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-uitstoot.

Tijdens de autoshow introduceert Renault ook nieuwe generatie dieselmotoren – genaamd Blue dCi – die voorzien zijn van de nieuwste systemen voor het actief verlagen van emissies. De nieuwe Kadjar wordt leverbaar met de 1.5 Blue dCi met 85 kW (115 pk). De prijzen en data worden in een later stadium bekend gemaakt.