Op zaterdag 19 november 2016 gaan 1000
motorcrossers op het Scheveningse strand van start met de zwaarste strandrace ter wereld, de Red Bull Knock Out. Het circuit van 2,5 kilometer bestaat uit meerdere onderdelen met in totaal 80 zware obstakels.

De deelnemende motorcrossers hebben lef, snelheid en uithoudingsvermogen nodig om het gevecht aan te gaan tegen de natuurlijke elementen van de zee, het mulle zand en het opkomend tij. Amateurs én professionals staan naast elkaar aan de startlijn, waardoor de amateurs de kans krijgen om tegen (internationale) wereldtoppers als Jeffrey Healings en Nathan Watson te rijden. Vorig jaar trotseerden 70.000 bezoekers de herfstige storm om het evenement bij te wonen. Ook dit jaar wordt het voor de liefhebber weer een compleet motorcross spektakel wat gratis toegankelijk is.

Participants

Participant

Competitors

Raceformat
De 1000 riders starten in de eerste heat allemaal tegelijk. Deze heat duurt 1,5 uur en de beste 500 riders plaatsen zich direct voor de finale. De laatste 500 riders krijgen een tweede kans in de Second Chance Heat. Een korte ‘sprint’ van 30 minuten, waarin de eerste 250 riders zich alsnog plaatsen voor de finale. In de finale strijden dan de overgebleven 750 riders voor de felbegeerde titel. Nieuw dit jaar is de XLoop: een extra deel wat in de laatste 45 minuten van de finale wordt geopend, met nog zwaardere obstakels.

Participants

Participant

Nathan Watson

Participants

Amateurrijders staan naast hun helden aan de start
Amateur motorcrossers vanaf 16 jaar kunnen zich direct meten met de wereldtop en staan 19 november zij aan zij aan de start met onder andere wereldkampioen Jeffrey Herlings (NL), de winnaar van vorig jaar Axel van de Sande (BE), Nathan Watson (UK), Glenn Coldenhoff (NL), Camille Chappelière (FRA) en de motocross atleet vande US Chris Bach.

Programma zaterdag 19 november
9.00 – 10.30 First Heat
12.00 – 12.30 Second Chance Heat
14.00 – 15.45 Finale
15.45 – 16.00 Prijsuitreiking

Axel van de Sande